Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Samlat omdöme Kvalitetssäkringsarbete

Godkänt kvalitetssäkringsarbete
Publicerad: 2021-06-29
Lärosäte: Stiftelsen Högskolan i Jönköping
Typ av examen: Lärosätesgranskning
Typ av granskning: Granskning av lärosätets kvalitetsarbete

Under 2018-2019 granskades kvalitetssäkringsarbetet vid Stiftelsen Högskolan i Jönköping på uppdrag av UKÄ. Granskningen resulterade i att lärosätet fick omdömet Ifrågasatt kvalitetssäkringsarbete. Ett lärosäte som fått omdömet Ifrågasatt kvalitetssäkringsarbete ska i dialog med UKÄ bestämma om lämplig tidpunkt för redovisningen av vilka åtgärder som vidtagits. Uppföljningen fokuserar på de bedömningsområden som inte bedömdes som tillfredsställande och granskas i sin helhet.

Stiftelsen Högskolan i Jönköping inkom 2021-03-31 med åtgärdsredovisningen.

Med utgångspunkt i bedömargruppens yttrande efter uppföljningen 2021 bedömer UKÄ att samtliga bedömningsområden nu är tillfredsställande och Stiftelsen Högskolan i Jönköping har nu getts det samlade omdömet Godkänt kvalitetssäkringsarbete.

Lärosäten vars kvalitetssäkringsarbete får det samlade omdömet godkänt kvalitetssäkringsarbete uppfyller samtliga bedömningsområden som UKÄ tagit fram. Dessa utgår ifrån högskolelag, högskoleförordning och Standards and Guidelines for Quality Assurance in the European Higher Education Area (ESG), 2015.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)