Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Hälso- och sjukvårdskuratorsexamen Bedömningsområde: Studentperspektiv

Inte tillfredsställande
Publicerad: 2020-11-04
Lärosäte: Karlstads universitet
Ämne: Hälso- och sjukvårdskuratorsexamen omg. 2
Typ av granskning: Prövning av examenstillstånd

Studentperspektiv

Utbildningen verkar för att studenterna tar en aktiv roll i arbetet med att utveckla utbildningens innehåll och genomförande.

Lärosätet beskriver i sin ansökan att studenternas delaktighet i hälso- och sjukvårdskuratorsutbildningen kommer på motsvarande sätt som i övriga utbildningar att vara central och ske kontinuerligt i dialog med lärare, kursansvariga och programledare. I ansökan beskrivs vidare att det i varje kurs sker in- och utvärderingar som underlag för studenters inflytande över utbildningen. Det framkommer inte i intervjuerna om och hur det fungerar i dagsläget. Det bekräftas dock i intervjuer att invärderingar ska fungera som verktyg för att kunna anpassa undervisningen för studentgruppen som ska läsa kursen.

Det framkommer inte i ansökan om studenter har varit delaktiga i framtagandet av nya utbildningen, något som bedömargruppen saknar. Det framkommer i intervjuer att studenter varit representerade i organ där planeringen av den nya utbildningen har nämnts, dock inte att studenter haft inflytande. Lärosätet har en policy för studentinflytande där vikten av ett aktivt studentengagemang beskrivs. Det beskrivs också att studenter ska vara representerade i beslutande och nya organ, både befintliga och eventuella nya organ. Sammanfattningsvis anser bedömargruppen att utbildningen verkar för att studenterna ska ta en aktiv roll i arbetet med att utveckla utbildningens innehåll och genomförande.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)