Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Inledning Civilekonomexamen

Tillfredsställande
Publicerad: 2020-12-22
Lärosäte: Mittuniversitetet
Ämne: Mittuniversitetet - Civilekonomexamen
Typ av granskning: Prövning av examenstillstånd

Uppdraget

Mittuniversitetet har den 20 mars 2020 ansökt hos Universitetskanslersämbetet (UKÄ) om tillstånd att utfärda civilekonomexamen. Vi, dr. Frans Prenkert, professor i företagsekonomi vid Handelshögskolan vid Örebro universitet, dr. Thomas Hartman, professor i företagsekonomi vid Företagsekonomiska institutionen, Stockholms universitet, Nina Forssblad, professionsanalytiker på Akavia samt Frida Hjerpe, studeranderepresentant och student vid Karlstads universitet, har fått i uppdrag av UKÄ att granska ansökan.

Bedömning

Vår bedömning har gjorts utifrån de krav som ställs i högskolelagen och högskole-förordningen samt utifrån de krav som finns sammanställda i Vägledning för ansökan om tillstånd att utfärda examen. |Uppdraget ligger inom ramen för det nationella systemet för kvalitetssäkring av högre utbildning (Nationellt system för kvalitetssäkring av högre utbildning. Redovisning av ett regeringsuppdrag, Rapport 2016:15). Underlag för bedömningen har varit Mittuniversitetets ansökan om examenstillstånd, kompletteringar som inkom till UKÄ den 10 september samt intervjuer som genomfördes den 28 september 2020. Vid detta tillfälle genomfördes gruppvisa digitala samtal med högskolans ledning, institutions- och utbildningsledning, studenter och lärare samt representanter för näringslivet och den offentliga sektorn. Vår bedömning redovisas i bilaga 1. |Bedömningen sammanfattas i ett samlat omdöme med motivering.

Bedömargruppens preliminära yttrande har skickats till lärosätet på delning, för att påpeka eventuella sakfel. Delningstiden var tre veckor. Det svar som lärosätet inkom med framgår av bilaga 2. Vi har tagit del av lärosätets svar, och i de fall där vi gjort bedömningen att det varit relevant har ändringar gjorts i yttrandet.

De sakkunnigas rekommendation

Vi föreslår att UKÄ beslutar att ge Mittuniversitetet tillstånd att utfärda civilekonomexamen.

De sakkunniga

Frans Prenkert Thomas Hartman Nina Forssblad Frida Hjerpe

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)