Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Hälso- och sjukvårdskuratorsexamen Bedömningsområde: Studentperspektiv

Tillfredsställande
Publicerad: 2020-11-04
Lärosäte: Örebro universitet
Ämne: Hälso- och sjukvårdskuratorsexamen omg. 2
Typ av granskning: Prövning av examenstillstånd

Studentperspektiv

Utbildningen verkar för att studenterna tar en aktiv roll i arbetet med att utveckla utbildningens innehåll och genomförande.

Örebro Universitet har i sin ansökan beskrivit hur man systematiskt jobbar med studentinflytande i olika utbildningar. Det beskrivs att studenter är representerade i beslutande och beredande organ vilket också bekräftas vid intervjuer. Kursvärderingar sker enligt universitets riktlinjer och resultat görs tillgängliga för alla studenter via studenternas intranät.

I ansökan kopplas mycket av studentinflytandet till de rutiner som idag finns på socionomprogrammet men det beskrivs också hur det är tänkt att befintliga rutiner också ska implementeras på den nya utbildningen, en koppling som bedömargruppen ser som positiv. Bedömargruppen ser det också som positivt att studenter på ett tydligt sätt varit delaktiga i arbetet med att ta fram den nya utbildningen till hälso- och sjukvårdskurator. Det utses kursrepresentanter på varje kurs som tillsammans med kursansvarga regelbundet ses för att dialog kring hur kursen fungerar vilket också bekräftas i intervjuer. Det sker också programutvärderingar där studentrepresentanter deltar.

Sammanfattningsvis anser bedömargruppen att utbildningen verkar för att studenterna ska ta en aktiv roll i arbetet med att utveckla utbildningens inneha?ll och genomfo?rande.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)