Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Psykoterapeutexamen Bedömningsområde: Förutsättningar

Hög kvalitet
Publicerad: 2023-10-18
Lärosäte: Svenska institutet för kognitiv psykoterapi
Ämne: Psykoterapeutexamen (21/22)
Typ av granskning: Uppföljning av utbildningsutvärdering

Förutsättningar

I den tidigare utvärderingen framgår följande av bedömargruppens yttrande:

Inte tillfredsställande

Både den anställda lärargruppen och de externa lärarna har generellt god kompetens både när det gäller forskningsmässig kunskap och klinisk erfarenhet. Bedömargruppen anser dock att det finns indikationer på att kopplingen mellan utbildningen och aktuell forskning inte är tillfredsställande. Även om ett så pass litet lärosäte av naturliga skäl inte kan bedriva egen forskning, är det viktigt att lärosätet etablerar en mer formaliserad anknytning till någon institution där forskning bedrivs. Ett annat utvecklingsområde gäller bredden inom utbildningsmiljön med avseende på de olika psykoterapeutiska inriktningar som finns. Det är således viktigt att den fast kontrakterade lärargruppen breddas, dels för återväxtens skull och dels för att stärka forskningsanknytningen inom KBT-fältet.

Bedömargruppen anser att följande bör följas upp:

· Lärosätet behöver arbeta för en ökad anknytning till universitet, institut eller andra aktörer där relevant forskning bedrivs.

· Lärosätet behöver presentera en plan för utbildningsmiljön på lång sikt där det ingår att öka forskningsanknytningen inom KBT och psykoterapi i stort.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)