Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Grundlärarexamen, inriktning årskurs 4-6 Bedömningsområde: Studentperspektiv

Ifrågasatt kvalitet
Publicerad: 2019-04-15
Lärosäte: Högskolan i Halmstad
Ämne: Grundlärarexamen I
Typ av granskning: Utbildningsutvärdering

Studentperspektiv

Studenten ges möjlighet att ta en aktiv roll i arbetet med att utveckla utbildningens innehåll och genomförande.

Det framgår av självvärderingen och intervjuerna att lärosätet har övergripande rutiner och forum som möjliggör såväl formellt som informellt studentinflytande. Lärosätet lyfter fram programrådet som den viktigaste arenan för studentinflytande och kvalitetsutveckling, men nämner även återkommande programdagar. Bland studenterna utser lärosätet även så kallade kursambassadörer, som samarbetar med kursexaminatorerna för att skapa ett mer direkt studentinflytande under pågående kurser. Lärosätets förhoppning är att studentambassadörerna även ska kunna öka deltagandet i och användningen av kursvärderingar. Som komplement till lärosätesgemensamma utvärderingar genomför lärarna själva olika typer av kursvärderingar under kursernas gång. Lärosätet uppger att detta har lett till konkreta förändringar som har kommit studenterna till del. Lärosätet redovisar konkreta exempel på vidtagna åtgärder som en följd av studenters synpunkter, och bedömargruppen uppfattar åtgärderna som adekvata.

Det framkom i intervjuerna att programrådet är aktivt, att det finns möjligheter till studentpåverkan och att många förändringar i utbildningsstrukturen har tillkommit via förslag från studenterna.

Studentperspektiv

Tillfredsställande

Studenterna får möjlighet att ta en aktiv roll i arbetet med att utveckla utbildningens innehåll och genomförande. Lärosätet har till exempel omstrukturerat vissa kurser och undervisningsmoment efter önskemål från studenterna vilket ses som ett gott exempel på studenternas möjligheter till påverkan. Bland studenterna utses även så kallade kursambassadörer vilka samarbetar med kursexaminatorerna för att skapa mer direkt studentinflytande i utbildningen. Vid lärosätet finns övergripande rutiner och forum för att möjliggöra såväl formellt som informellt studentinflytande.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)