Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Civilingenjörsexamen Bedömningsområde: Arbetslivets perspektiv

Tillfredsställande
Publicerad: 2018-11-27
Lärosäte: Högskolan i Gävle
Ämne: Civilingenjörsexamen
Typ av granskning: Prövning av examenstillstånd

Arbetslivets perspektiv

Utbildningen är användbar och förbereder studenter för ett föränderligt arbetsliv.

Högskolan i Gävle har genom en överenskommelse om partnerskap ett väl etablerat samarbete med Lantmäteriet inom tillämpad forskning, innefattande bland annat automatiserat beslutsfattande samt beslutsfattande vid fysisk planering.

Det finns ett upparbetat nätverk, i vilket högskolan ingår, som täcker allt från små till stora företag samt offentlig verksamhet. Näringslivet ingår i de så kallade utbildningsråd som är kopplade till varje utbildningsprogram. Vidare arrangerar högskolan samverkansträffar inom olika ämnesområden och på olika nivåer för att näringslivet ska få tillfälle att möta högskolans lärare, forskare och studenter. Samarbete i form av projektkurser, examensarbeten, studiebesök och gästföreläsningar är enligt ansökan andra exempel på hur högskolans olika delar möter arbetslivet. Genom upplägget ges studenterna möjlighet till kontakter med näringslivet och förbereds för ett föränderligt arbetsliv.

Högskolan har för avsikt att utveckla och tillhandahålla en utbildning som tillgodoser de behov som finns på arbetsmarknaden och arbetar aktivt med uppsökande verksamhet i förskola, grundskola och gymnasium för att få fler ungdomar att utbilda sig inom teknik och natur.

Ansökan såväl som uppföljande intervjuer visar på ett integrerat system för att säkerställa att en tät dialog sker mellan högskolan och arbetslivet. Det finns ett brett kontaktnät mellan högskolan och näringslivet som ger goda förutsättningar för att upprätthålla en väl fungerande samverkan mellan parterna oavsett om det från högskolans sida är fråga om lärare, forskare eller studenter.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)