Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Civilingenjörsexamen Bedömningsområde: Studenters perspektiv

Tillfredsställande
Publicerad: 2018-11-27
Lärosäte: Högskolan i Gävle
Ämne: Civilingenjörsexamen
Typ av granskning: Prövning av examenstillstånd

Studenters perspektiv

Utbildningen verkar för att studenterna tar en aktiv del i arbetet med att utveckla utbildningen.

Vid Högskolan i Gävle är det Gefle studentkår som innehar kårstatus. Kåren har flertalet representanter i flera olika beslutsorgan och är även representerad i vissa beredande organ. Utbildningsprogrammens respektive programråd har även dessa studenter som ledamöter.

För att upprätthålla god kvalitet i utbildningen genomförs efter varje avslutad kurs en kursvärdering med dels gemensamma frågor och även kompletterande frågor. Kursvärderingen görs på webben via Sunet Survey. En sammanställning görs av varje kursutvärdering som ska finnas tillgänglig för studenterna och denna samt eventuella åtgärder som genomförts ska presenteras för studenterna vid kursstart.

Under intervjun framkom att det finns svårigheter att uppnå en tillfredsställande svarsfrekvens hos kursvärderingarna, men det påtalades samtidigt att högskolan och studentkåren arbetar med att öka andelen svar i samband med kursvärderingarna. De inkomna svaren från kursvärderingarna presenteras på akademirådet vid Akademin för teknik och miljö. Det genomförs även försök kring att utveckla utbildningsråd där studenter och lärare direkt kan diskutera kursvärderingarna.

Varje utbildningsråd har studentrepresentanter och det föreslagna programmet har även det ett utbildningsråd som med tiden kommer att kompletteras med studenter från programmet. Nuvarande utbildningsråd för programmet innehåller studenter från utbildningar inom samhällsbyggnad, för att säkerställa studentinflytandet också under innevarande tidiga fas.

Överlag bedöms högskolan vara förberedd för att ta emot studenter inom det föreslagna utbildningsprogrammet vars behov med stor sannolikhet kommer att kunna tillgodoses på ett tillfredsställande sätt.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)