Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Reproduktiv, perinatal och sexuell hälsa - magister Bedömningsområde: Studenters perspektiv

Tillfredsställande
Publicerad: 2019-06-18
Lärosäte: Sophiahemmet högskola
Typ av examen: Magisterexamen
Ämne: Sophiahemmet högskola - reproduktiv, perinatal och sexuell hälsa
Typ av granskning: Prövning av examenstillstånd

Studenters perspektiv

Utbildningen verkar för att studenterna ska ta en aktiv del i arbetet med att utveckla utbildningen.

SHH verkar för att studenterna tar aktiv del i arbetet med att vidareutveckla utbildningen. Studentrepresentanter ingår i styrelsens högskoleutskott och högskolans övriga råd, nämnder och kommittéer. I ansökan framgår det att studenternas inflytande säkerställs genom kursvärderingar och deltagande i utformning av kursplaner. De av studenterna besvarade kursvärderingarna används som underlag för fortsatt kvalitetsarbete.

Resultat av kursvärderingar återkopplas till studenterna genom en lärplattform och i samband med ny kursstart. Studenterna ges även möjlighet att i utbildningens avslutande kurs göra en programvärdering av hela utbildningen. Programansvarig, kursledning och lärare erbjuder kontinuerlig dialog med studenterna i syfte att utveckla utbildningen och via lärplattformen har studenterna möjlighet att lämna synpunkter även på pågående kurs.

Vid kurs- och programslut genomförs utvärderingar, dessa återkopplas till studenterna och utgör underlag för kvalitetsutveckling. Programansvarig sammanställer en årlig utvecklingsrapport som utbildningsnämnden följer upp. Rapporten innefattar progression, koppling mellan examensmål, lärandemål, läraktivitet och examination, betygskriterier och hur de används, undervisningsformer och aktiviteter, samt på vilket sätt studenternas lärande främjas och hur hänsyn tas till studenternas förutsättningar och behov.

Studenterna engageras i kursutformningen genom att SHH provar olika undervisnings- och arbetsmetoder samt omprövar uppgifter för kurskrav och examinationsformer. Studenterna själva upplever att lärarna är tillgängliga och flexibla samt att utbildningens upplägg bidrar till ett tydligt kritiskt tänkande och vetenskaplig förankring.

Sammantaget är bedömargruppens bedömning att studenters perspektiv är tillfredställande.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)