Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Hälso- och sjukvårdskuratorsexamen Bedömningsområde: Studentperspektiv

Inte tillfredsställande
Publicerad: 2020-11-04
Lärosäte: Stiftelsen Högskolan i Jönköping
Ämne: Hälso- och sjukvårdskuratorsexamen omg. 2
Typ av granskning: Prövning av examenstillstånd

Studentperspektiv

Utbildningen verkar för att studenterna tar en aktiv roll i arbetet med att utveckla utbildningens innehåll och genomförande.

Lärosätet beskriver i sin ansökan en genomarbetad struktur för hur studentrepresentanter finns representerade i olika organ på högskolan där beslut fattas. Studentinflytandet är uppdelat mellan studentkårens centrala del samt lokala studerandeföreningar där i detta fall hälsohögskolans studerandeförening Hälsosektionen är aktuell. Hälsosektionen finns representerad i beredande och beslutande organ på hälsohögskolan.

I ansökan beskrivs att kursansvarig lärare utser kursutvecklare som tillsammans med kursansvarig behandlar frågor om kursens utformning, genomförande, uppföljning samt utvärdering. Kursutvecklaren håller sina kurskamrater informerade om dessa samtal. Bedömargruppen ställer sig positiv till att studenter från varje kurs inbjuds att delta i dessa diskussioner men ifrågasätter att kursansvarig lärare utser studentrepresentanter när det istället bör utses av studenterna själva.

Kursvärderingar sker genomgående och det finns ett enhetligt system över universitetet och sker fortlöpande i varje kurs vilket också bekräftas under intervjuerna. Kursledning arbetar med att öka svarsfrekvenserna på kursvärderingarna vilket bekräftas under intervjuerna. Resultat från kursvärdering sammanställs i en rapport tillsammans med eventuella åtgärder och läggs upp på utbildningsplattformen. Det sker också terminsutvärderingar varje termin.

Det framkommer inte hur studenter varit delaktiga i framtagandet i den nya utbildningen och inte heller hur eller om nuvarande studenters erfarenheter tagits i beaktning i utformningen, något som bedömargruppen hade önskat se mer av.

Summerat anser bedömargruppen att utbildningen verkar för att studenterna ska ta en aktiv roll i arbetet med att utveckla utbildningens innehåll och genomförande.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)