Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Läkarexamen Bedömningsområde: Studentperspektiv

Tillfredsställande
Publicerad: 2020-11-03
Lärosäte: Umeå universitet
Ämne: Läkarexamen
Typ av granskning: Prövning av examenstillstånd

Studentperspektiv

Utbildningen verkar för att studenterna tar en aktiv roll i arbetet med att utveckla utbildningens innehåll och genomförande.

I sin ansökan uppvisar lärosätet en till stor del god utbildningsbevakning och utvärderingskultur, med studentrepresentanter i beredande organ och beslut på alla nivåer samt arbetsgrupper vid läkarprogrammet. De fysiska träffarna mellan programledning och studentrepresentanter från såväl samtliga kurser som studieorter är en god kanal för kommunikation och förbättringsförslag.

I ansökan beskrivs hur studenternas utvärderingar tillsammans med åsikter från "kursråd" och lärare utgör grunden för en, av kurssamordnande skriven, rapport innehållande kommentarer med såväl genomförda som planerade åtgärder. Den rapporten uppges publiceras på aktuell kurs och nästkommande kurs respektive lär-plattform, samt presenteras muntligt vid uppropet till nästkommande kurs. Vid intervjun klargörs detta närmare; rapporten presenteras med en termins förskjutning, samt det pågår en dialog med studenterna för att öka den i nuläget låga svarsfrekvensen.

Efter intervjun inkom lärosätet med kopia på beslut i Fakultetsnämnden (2002-08-30) gällande "principbeslut rörande fakultetens studentrepresentanter" syftande att stödja och underlätta studenters arbete inom utbildningsbevakning.

Hörnsten inom programmets pedagogiska modell är studerandeaktivt lärande där studenterna succesivt ska bygga upp kompetens att själva ta ansvar för sitt lärande. Ett stöd för studenten att fokusera på sitt lärande är förekomsten av lättillgängliga digitala individuella scheman under samtliga kurser.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)