Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Preklinisk vetenskap och klinisk behandlingsvetenskap - licentiat- och doktorsexamen Bedömningsområde: Arbetsliv och samverkan

Inte tillfredsställande
Publicerad: 2020-12-22
Lärosäte: Stiftelsen Högskolan i Jönköping
Typ av examen: Forskarnivå
Ämne: Stiftelsen Högskolan i Jönköping - Preklinisk vetenskap och klinisk behandlingsvetenskap
Typ av granskning: Prövning av examenstillstånd

Arbetsliv och samverkan

Utbildningen är utformad och genomförs på sådant sätt att den är användbar och

utvecklar doktorandens beredskap att möta förändringar i arbetslivet, både inom och utanför

akademin

Lärosätet ser som en av sina utgångspunkter för ansökan, ett ökat nationellt behov av translationell forskning mellan preklinisk vetenskap och klinisk behandlingsforskning och en ökad efterfrågan på disputerade forskare.

Lärosätet har sedan lång tid tillbaka ett nära och väl fungerande samarbete med RJL Inom ramen för detta samarbete finns flera nätverk såsom Futurum, FORSS samt Biomedicinsk plattform. I intervjuerna med lärosätet nämndes också industriella samarbeten inom Science Park samt inom ortopedteknik med företaget Etac.

Många av studenterna har fasta tjänster på högskolan medan andra arbetar deltid inom Regionen och bedriver sin doktorandutbildning på 50% vid högskolan. Vid intervju med lärosätet framkom det också att man rekryterar doktorander utanför regionen men att en del doktorander också är inskrivna vid andra lärosäten. Vid intervjun med doktorandrepresentanterna framkom det att flera önskade post doc tjänster såväl inom Sverige som internationellt.

I ansökan betonas att man efter avlagd doktorsexamen har tydliga karriärvägar inom såväl högskolan som regionen.

Av underlaget framgår det att doktoranderna förbereds för det kommande arbetslivet med goda möjligheter till deltagande i såväl internationella som internationella konferenser.

Vår uppfattning är således att det finns goda förutsättningar för att utbildningen är användbar och förbereder doktorander för ett föränderligt arbetsliv.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)