Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Grundlärarexamen, inriktning fritidshem Bedömningsområde: Studentperspektiv

Ifrågasatt kvalitet
Publicerad: 2019-04-15
Lärosäte: Högskolan Kristianstad
Ämne: Grundlärarexamen I
Typ av granskning: Utbildningsutvärdering

Studentperspektiv

Studenten ges möjlighet att ta en aktiv roll i arbetet med att utveckla utbildningens innehåll och genomförande.

Studenterna erbjuds möjlighet att på olika sätt, och på olika nivåer, påverka kurser och utbildningens helhet på kort och lång sikt. Studenterna har också möjlighet till såväl formell representation i nämnder och programråd som informellt inflytande genom kursvärderingar och dialogmöten. Lärosätet erbjuder studiestöd, exempelvis i form av stöd för att hjälpa studenter att förstå lärandemålen. Utbildningen ser ett problem med låg svarsfrekvens vid utvärderingar, och diskuterar hur de kan främja intresset för studentinflytande.

Eftersom lärosätet har uppmärksammat att många studenter kommer från studieovana hem erbjuds ett särskilt introduktionsmoment där studenterna får möjlighet att analysera och förstå utbildningen och dess lärandemål. Bedömargruppen anser att detta är ett bra initiativ. Ett annat gott exempel är de studentdialoger som genomförs två gånger per läsår. Vid dialogerna träffas studentrepresentanter och programansvarig, och studenterna har då möjlighet att lyfta fram synpunkter och förslag till förändringar.

Studentperspektiv

Tillfredsställande

Studenterna erbjuds möjlighet att på olika sätt, och på olika nivåer ta en aktiv roll i arbetet med att utveckla utbildningens innehåll och genomförande. Studenterna erbjuds såväl formell representation i nämnder och programråd som informellt inflytande genom kursvärderingar och dialogmöten. Bedömargruppen vill särskilt lyfta fram att lärosätet möjliggör för studenter från studieovana hem att tidigt komma in i utbildningens struktur och upplägg genom ett introduktionsmoment. Ett annat gott exempel är de studentdialoger som genomförs två gånger per läsår. Vid dialogerna träffas studentrepresentanter och programansvarig, och studenterna får då möjlighet att lyfta fram synpunkter och förslag till förändringar.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)