Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Grundlärarexamen, inriktning fritidshem Bedömningsområde: Arbetsliv och samverkan

Hög kvalitet
Publicerad: 2019-04-15
Lärosäte: Malmö universitet
Ämne: Grundlärarexamen I
Typ av granskning: Utbildningsutvärdering

Arbetsliv och samverkan

Utbildningen är utformad och genomförs på sådant sätt att den är användbar och utvecklar studentens beredskap att möta förändringar i arbetslivet. Relevant samverkan sker med det omgivande samhället.

Det finns en god organisation för att utveckla utbildningen tillsammans med olika aktörer såsom studenter och skolhuvudmän. Utbildningen är anpassad till arbetslivet, bland annat genom partnersamverkan med skolor och fritidshem. När det kommer till samverkan med det omgivande samhället visar lärosätet på många goda samarbetskanaler. Bland annat har man en årlig uppföljningsdag för de skolor som ingår i övningsskoleprojektet. Lärosätet anordnar också arbetsmarknadsdagar och en inspirationsdag för läraryrket.

Vidare har man ett strukturerat och väl utformat system för att följa, stödja och bedöma studenter i den verksamhetsförlagda utbildningen med stöd av handledarna i verksamheten. Utbildning för handledare finns, både på grundläggande och mer avancerad nivå. Lärosätet har deltagit i övningsskoleprojektet, men tar inte upp detta explicit i självvärderingen med hänvisning till UKÄ:s separata utvärdering av detta. Det finns rutiner och arenor för att kontinuerligt återkoppla till berörda intressenter om utvecklingsbehov, åtgärder och förändringar.

Arbetsliv och samverkan

Tillfredsställande

Sammanfattningsvis anser bedömargruppen att arbetet med att utveckla studenternas arbetslivsberedskap genomförs noggrant och tillfredsställande. När det gäller kontakterna och samverkan med det omgivande samhället beskrivs de i huvudsak som kopplade till den verksamhetsförlagda utbildningen.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)