Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Klinisk hälsopromotion - magister Bedömningsområde: Studenters perspektiv

Publicerad: 2018-12-10
Lärosäte: Sophiahemmet högskola
Typ av examen: Magisterexamen
Ämne: Sophiahemmet högskola - klinisk hälsopromotion
Typ av granskning: Prövning av examenstillstånd

Studenters perspektiv

SHH beskriver att programansvarig årligen sammanställer en utbildningsrapport gällande aktuellt utbildningsprogram som utbildningsnämnden granskar. Denna rapport innehåller en bedömning av progression, examensmål, lärandemål, lärandeaktiviteter och examination, betygskriterier och hur de används, undervisningsformer och aktiviteter, hur studenternas lärande främjas samt hur hänsyn tas till studenternas förutsättningar och behov. Högskolan beskriver att studentrepresentanter alltid ska ingå i styrelsens högskoleutskott och övriga kommittéer, råd och nämnder som återfinns på högskolan.

I ansökan beskrivs att kursutvärderingar genomförs i samband med avslut av kurs samt att studenter ges möjlighet att ställa frågor i lärplattformen. Vidare beskrivs att kursutvärderingarna återkopplas till studenterna för att främja inflytandet av studenterna. I det underlag som SHH delgett beskrivs att högskolan avser att återkoppla kursutvärdering i samband med nästa kursstart. SHH har däremot inte beskrivit hur konfidentialitet skall garanteras i kursutvärderingar som helhet. Det framgår inte i underlaget som Sophiahemmet högskola delgett bedömargruppen om Högskolan har tidigare erfarenhet av kursutvärderingar på engelska.

I ansökan framgår att studenter har en aktiv och kontinuerlig dialog med lärare. Studentinflytande garanteras genom att ha kontinuerlig dialog mellan lärare och studenter, återkoppling av kursutvärderingar samt uppmuntran från lärare till kontinuerlig återkoppling från studenter. SHH har genom underlaget visat att man på ett tillfredsställande vis verkar för att studenterna tar en aktiv del i arbetet med att utveckla utbildningen.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)