Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Civilingenjörsexamen Bedömningsområde: Arbetslivets perspektiv

Tillfredsställande
Publicerad: 2019-03-19
Lärosäte: Linnéuniversitetet
Ämne: Civilingenjörsexamen
Typ av granskning: Prövning av examenstillstånd

Arbetslivets perspektiv

Utbildningen är användbar och förbereder studenter för ett föränderligt arbetsliv.

Lärosätet har ett väl etablerat nätverk i vilket såväl mindre som större företag samt organisationer och myndigheter ingår. Som framgår av ansökan är näringslivet en aktiv del i den utbildning och forskning som redan idag bedrivs och det finns ett antal aktiviteter som syftar till att främja samverkan, samarbete och utbyte mellan akademi och näringsliv. Som del av detta finns möjligheter för näringslivets representanter att på ett enkelt sätt få kontakt med och träffa studenter, lärare och forskare inom olika områden. Samarbete sker kontinuerligt i form av projektarbeten och självständiga arbeten samt genom exempelvis gästföreläsningar, där näringslivsrepresentanter ingår som en aktiv aktör i en kurs. På detta sätt bedöms att studenter får en naturlig och tidig kontakt med näringslivet samt goda förutsättningar för att förbereda sig för ett föränderligt arbetsliv.

Lärosätet finns i den region i Sverige som har högst sysselsättning inom tillverkningsindustrin. De företag och organisationer som återfinns i regionen står alla inför en rad utmaningar i relation till digitalisering och de uttrycker ett starkt intresse av lärosätets hjälp med kompetens för att klara denna transformation som inbegriper såväl teknik- som process- och organisationsutveckling.

Lärosätet har för avsikt att utveckla och tillhandahålla en utbildning som tillgodoser de behov och krav som finns i regionen och på arbetsmarknaden och arbetar även aktivt med att skapa och underhålla ett intresse för teknik hos barn och ungdomar. Strategiska satsningar görs för att stärka teknikområdet och inom dessa satsningar är näringslivet också en viktig part.

Ansökan såväl som de uppföljande intervjuerna visar på ett nära samarbete mellan akademi och näringsliv och lärosätet uppvisar ett nätverk som bedöms ge goda förutsättningar för studenter att skapa relationer som förbereder dem för kommande arbetsliv.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)