Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Civilingenjörsexamen Bedömningsområde: Studenters perspektiv

Tillfredsställande
Publicerad: 2019-03-19
Lärosäte: Linnéuniversitetet
Ämne: Civilingenjörsexamen
Typ av granskning: Prövning av examenstillstånd

Studenters perspektiv

Utbildningen verkar för att studenterna tar en aktiv del i arbetet med att utveckla utbildningen.

Av ansökan framgår att det vid lärosätet finns en studentkår, Studentkåren Linnéstudenterna, som representerar samtliga studenter vid lärosätet och finns representerade i beslutsprocesser på universitets-, fakultets- och institutionsnivå. Linnéstudenterna har vidare flera anställda, så kallade studieövervakare och studentombudsmän, för att ge studenter stöd när de anser att de behandlats orättvist av lärosätet. Enligt ansökan framkommer att medlemmarna i Linnéstudenterna utser studeranderepresentanter som är representerade i universitetsstyrelsen, fakultetsstyrelsen, utbildningsråden, kursplaneutskottet, anställningsnämnden, programkommittén samt på dekanens beslutsmöte på fakultetsnivån.

Programutvärderingar görs årligen och kursvärderingar genomförs via ett digitalt enkätsystem i slutet av samtliga kurser. Av ansökan framgår dessutom att det har planerats för att ha kursrepresentanter för varje kurs i den föreslagna utbildningen. Efter avslutade kurser träffas programansvarig, ansvariga lärare och studeranderepresentanter och diskuterar kursen för att tillsammans ta fram en åtgärdsplan, om en sådan behövs. Om en åtgärdsplan formuleras ska programansvarig följa upp denna med ansvariga lärare, innan kursen ges nästa gång och vid efterföljande utvärderingsmöte. Utvärderingsrapporter och åtgärdsrapporter från föregående år publiceras på kursens kursrum i Moodle och rapporter från tidigare år ska finnas arkiverade och tillgängliga för studenter som efterfrågar dessa.

Av ansökan framgår att studenter har varit representerade vid framtagandet av den föreslagna utbildningen och att en student deltog i arbetet med att ta fram programstruktur och kursplaner.

Av ansökan och intervjuer framgår att det finns goda förutsättningar för studenter att ha inflytande på hur utbildningen utvecklas.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)