Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Hälso- och sjukvårdskuratorsexamen Bedömningsområde: Studentperspektiv

Tillfredsställande
Publicerad: 2020-09-08
Lärosäte: Lunds universitet
Ämne: Hälso- och sjukvårdskuratorsexamen omg. 1
Typ av granskning: Prövning av examenstillstånd

Studentperspektiv

Utbildningen verkar för att studenterna ska ta en aktiv roll i arbetet med att utveckla utbildningens innehåll och genomförande.

Bedömargruppen bedömer att studentinflytandet vid lärosätet sker på ett tillfredställande sätt. lärosätet har en policy för studentinflytande där det tydligt framgår att studenter har möjlighet att representeras på alla nivåer av universitetet. Bilagt till ansökan finns också den så kallade rättighetslistan där det redogörs för studenters rättigheter och de olika stödfunktioner som finns. Beträffande det nya programmet framgår i ansökan att det kommer att bildas ett programråd där studentrepresentanter har en tydlig plats, något som bedömarna ser som positivt.

Vid framtagandet av den nya utbildningen har studenter varit med i grupper där exempelvis kursplanerna beslutats. Det framgår dock inte i ansökan hur studentrepresentanter bjudits in till möten där utbildningen tagits fram. Under intervjuerna bekräftas att utbildningen lyfts i forum där studenter varit representerade, såsom kursplanegrupp och institutionsstyrelse.

Kursvärderingar genomförs på alla kurser, i digital form och i vissa fall också på papper. Det saknas ett tydligt system för hur resultatet på kursvärderingar systematiskt delges och återkopplas tillbaka till studenterna. I intervjuerna framkommer att man från lärosätets sida är medveten om detta, och inom ramen för kvalitetssäkringen arbetas det för att säkerställa detta.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)