Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Specialistsjuksköterskeexamen - Ambulanssjukvård Bedömningsområde: Studentperspektiv

Hög kvalitet
Publicerad: 2023-03-09
Lärosäte: Sophiahemmet högskola
Ämne: Specialistsjuksköterskeexamen - Ambulanssjukvård
Typ av granskning: Utbildningsutvärdering

Bedömningsgrund: Studentperspektiv

Studenten ges möjlighet att ta en aktiv roll i arbetet med att utveckla utbildningens innehåll och genomförande.

Bedömargruppens bedömning är att studenterna får möjlighet att ta en aktiv roll i arbetet med att utveckla utbildningens innehåll och genomförande. Vid lärosätet får studenterna stort inflytande genom att delta i utbildningsnämnden samt lärosätets samtliga nämnder och rådgivande organ. I självvärderingen framkommer dock att det är en utmaning att få deltidsstuderande distansstudenter som dessutom yrkesarbetar att engagera sig. Av självvärderingen framgår att lärosätet har inlett ett samarbete med Röda Korsets högskola och Marie Cederschiölds högskola, där lärosätena tillsammans genomför en årlig utbildning om studenternas roll. Bedömargruppen anser att det är ett bra exempel på hur lärosäten kan stärka studenternas förståelse för vikten av att delta som representanter i lärosätets kvalitetsarbete.

Studenternas medverkan har bland annat visat att de tycker att det är bra med höga krav och bra vetenskaplig skolning, men att de är oroliga över det höga studietempot och vill ha fler kliniska examinationer.

Studentperspektiv

Tillfredsställande

Bedömargruppens bedömning är att studenterna får möjlighet att ta en aktiv roll i arbetet med att utveckla utbildningens innehåll och genomförande. Studenterna får stort inflytande genom att delta i utbildningsnämnden samt lärosätets samtliga nämnder och rådgivande organ, men det är en utmaning att få deltidsstuderande distansstudenter som yrkesarbetar att engagera sig. Ett samarbete med Röda Korsets högskola och Marie Cederschiölds högskola, där lärosätena tillsammans genomför en årlig utbildning om studenternas roll, är ett bra exempel på hur lärosäten kan stärka studenternas förståelse för vikten av att delta som representanter i lärosätets kvalitetsarbete.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)