Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Specialistsjuksköterskeexamen - Psykiatrisk vård Bedömningsområde: Arbetsliv och samverkan

Hög kvalitet
Publicerad: 2023-03-09
Lärosäte: Linköpings universitet
Ämne: Specialistsjuksköterskeexamen - Psykiatrisk vård
Typ av granskning: Utbildningsutvärdering

Bedömningsgrund: Arbetsliv och samverkan

Utbildningen är utformad och genomförs på sådant sätt att den är användbar och utvecklar studentens beredskap att möta förändringar i arbetslivet. Relevant samverkan sker med det omgivande samhället.

Utifrån självvärderingen och intervjun anser bedömargruppen att utbildningen ger studenterna beredskap att möta förändringar i arbetslivet. Det pedagogiska upplägget med problembaserat lärande och arbete i basgrupper är en styrka i och med att det stöttar studenterna att utveckla ett kritiskt förhållningssätt och att identifiera behov av kunskap för att identifiera och hantera nya utmaningar.

Utifrån självvärderingen konstaterar bedömargruppen att lärosätet har strukturer för samverkan med regionen och kommunerna som har relevans för utbildningen. Bedömargruppen ser en styrka i att flera av lärarna har kombinerade tjänster inom vårdverksamhet och akademi. En väl utvecklad samverkan har också potential att bidra till utbildningens relevans för att möta förändringar i arbetslivet.

Sammantaget bedömer bedömargruppen att utbildningen sker i nära samverkan med det omgivande samhället och ger studenterna goda förutsättningar att möta förändringar i arbetslivet.

Arbetsliv och samverkan

Tillfredsställande

Utifrån självvärderingen och intervjun anser bedömargruppen att utbildningen ger studenterna beredskap att möta förändringar i arbetslivet. Bedömargruppen konstaterar att lärosätet har strukturer för samverkan med regionen och kommunerna som har relevans för utbildningen. Bedömargruppen ser en styrka i att flera av lärarna har kombinerade tjänster inom vårdverksamhet och akademi. Utbildningen sker i nära samverkan med det omgivande samhället och ger studenterna goda förutsättningar att möta förändringar i arbetslivet.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)