Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Hälso- och sjukvårdskuratorsexamen Bedömningsområde: Studentperspektiv

Tillfredsställande
Publicerad: 2022-12-13
Lärosäte: Södertörns högskola
Ämne: Södertörns högskola - hälso- och sjukvårdskuratorsexamen
Typ av granskning: Prövning av examenstillstånd

Studentperspektiv

Utbildningen verkar för att studenterna ska ta en aktiv roll i arbetet med att utveckla utbildningens innehåll och genomförande.

I ansökan framkommer det att studentrepresentanter till olika beslutande organ utses i enlighet med Studentkårsförordningen (2009:769). Under intervjun framkom det att lärosätet har en god relation med studentkåren och att de är måna om att vara med och rekrytera studenter för att bidra till ett hållbart samarbete och utveckling av utbildningen. I ansökan framkommer det att studenterna kan vara med på flera olika nivåer och påverka utbildningen. Studenter kan bli förtroendevalda av studentkåren och vara delaktiga som studentrepresentanter i programråd, institutionsnämnd och fakultetsnämnd, i syfte att representera utbildningen och säkra inflytande.

Alla studenter har även möjlighet att skriva kursutvärderingar dels efter varje avslutad kurs och dels efter avslutad utbildning för att påverka utbildningen och dess innehåll. Kursutvärderingarna som skrivs tas upp på programråd.

Under terminens gång får studenterna även möjlighet att diskutera programmet i form av fika-tillfällen som programsamordnaren leder. Tillfällena är frivilliga och genomförs via zoom eller på campus och det möjliggör att studenterna kan välja om de vill vara med och påverka eller inte.

Under intervjun var det tyvärr inga studentrepresentanter som medverkade, vilket bedömargruppen betraktar som olyckligt då studenternas erfarenheter utgör ett viktigt underlag.

Sammantaget menar dock bedömargruppen att utbildningen verkar för att studenterna deltar aktivt i arbetet med att utveckla utbildningen.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)