Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Masterexamen - filosofi - master Bedömningsområde: Studentperspektiv

Inte tillfredsställande
Publicerad: 2022-12-20
Lärosäte: Newmaninstitutet
Typ av examen: Masterexamen
Ämne: Newmaninstitutet - masterexamen i filosofi
Typ av granskning: Prövning av examenstillstånd

Studentperspektiv

Utbildningen verkar för att studenterna ska ta en aktiv roll i arbetet med att utveckla utbildningens innehåll och genomförande.

I ansökan anges att studenterna är representerade med två ledamöter i högskolestyrelsen, samt med en representant vid kollegiemötet. Ur lärosätets arbetsordning framgår dock att studenterna har rätt att utse två representanter vid kollegiemötet. I ansökan anges vidare att studenterna är representerade vid lärosätets strategidagar. Ur ansökan med bilagor framgår att studenterna ges möjlighet till att under organiserade former ge återkoppling på utbildningen genom kursvärderingar efter varje avslutad kurs, genom programvärderingar efter avslutat program, och genom årliga studentenkäter; det framgår även att en sammanfattning av analysen av kursvärderingarna publiceras på lärosätets websida. I det här sammanhanget kan även nämnas de två individuellt anpassade uppsatsförberedande kurserna Ett aktuellt problemområde i filosofi I respektive II, vilka nämndes ovan och i vilka studenter förväntas självständigt och aktivt bidra till att utforma av kursinnehållen under handledning av lärare. Vid intervjun framkom att kontakten mellan studenter och lärare fungerar bra på lärosätet.

Sammantaget anser bedömargruppen att lärosätet på flera olika sätt ger studenterna både möjlighet och uppmuntran till att delta i utbildningens utvecklingsarbete vad gäller både innehåll och genomförande.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)