Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Historia - licentiat- och doktorsexamen Bedömningsområde: Doktoranders perspektiv

Ifrågasatt kvalitet
Publicerad: 2018-05-22
Lärosäte: Linköpings universitet
Typ av examen: Forskarnivå
Ämne: Historia
Typ av granskning: Utbildningsutvärdering

Doktoranders perspektiv

Utbildningen verkar för att doktoranderna tar en aktiv del i arbetet med att utveckla utbildningen och lärprocesser.

Doktoranderna inom institutionen för studier av samhällsutveckling och kultur är på ett tillfredsställande sätt representerade i beslutande organ på fakultets- och institutionsnivån.

Varje doktorand inom institutionen garanteras en arbetsplats med tidsenlig utrustning. Den nuvarande enda doktoranden i Historia är bosatt på annan ort och har därför valt att utföra huvuddelen av sitt arbete där. Doktorander har tillgång till företagshälsovården vid lärosätet och har därmed en kanal för hantering av arbetsrelaterad stress. Olika doktorandnätverk vid lärosätet möjliggör seminarier initierade av doktorander.

Utbildningen följs systematiskt upp för att säkerställa att doktorandinflytandet används i kvalitetssäkring och utveckling av utbildningen. Resultaten av uppföljning omsätts vid behov i åtgärder för kvalitetsutveckling och återkoppling sker till relevanta intressenter.

Vid Linköpings universitet genomförs regelbundet undersökningar som på ett tillfredsställande sätt kartlägger hur anställda och studenter upplever sin arbetssituation vid lärosätet. Inom Institutionen för studier av samhällsutveckling och kultur behandlas resultatet vid uppföljningsmöten med doktoranderna, vilket enligt bedömargruppen är ägnat att ge doktoranderna ett tillräckligt stort inflytande över sin arbetssituation.

Sammantaget bedöms doktorandernas perspektiv vara tillfredställande.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)