Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Datalogi - licentiat- och doktorsexamen Bedömningsområde: Jämställdhetsperspektiv

Ifrågasatt kvalitet
Publicerad: 2018-06-26
Lärosäte: Stockholms universitet
Typ av examen: Forskarnivå
Ämne: Datavetenskap
Typ av granskning: Utbildningsutvärdering

Jämställdhetsperspektiv

Ett jämställdhetsperspektiv är inte integrerat i utbildningens utformning och genomförande.

Det saknas beskrivningar över hur ett jämställdhetsperspektiv är integrerat i utbildningen för doktorander antagna vid Stockholms universitet. De beskrivningar som ges av KTH kan inte anses gälla för Stockholms universitet eftersom de bland annat relaterar till aktiviteter på central nivå vid KTH. Inte heller intervjuerna med Stockholms universitet bidrog med några förtydliganden på detta perspektiv.

Bedömarna anser att det saknas underlag som redogör för hur Stockholms universitet integrerar ett jämställdhetsperspektiv i utbildningen.

Systematisk uppföljning görs inte för att säkerställa att utbildningens utformning och genomförande främjar jämställdhet.

Det saknas beskrivningar över hur Stockholms universitet genomför systematisk uppföljning av utbildningen för att främja jämställdhet. De beskrivningar som ges av KTH kan inte anses gälla för Stockholms universitet eftersom de bland annat relaterar till aktiviteter på central nivå vid KTH. Inte heller lärosätesintervjuerna bidrog med några förtydliganden inom detta perspektiv.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)