Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Förskollärarexamen Bedömningsområde: Studentperspektiv

Hög kvalitet
Publicerad: 2019-04-15
Lärosäte: Högskolan Kristianstad
Ämne: Förskollärarexamen
Typ av granskning: Utbildningsutvärdering

Studentperspektiv

Studenten ges möjlighet att ta en aktiv roll i arbetet med att utveckla utbildningens innehåll och genomförande.

Utbildningen verkar för att studenterna ska ta en aktiv roll i arbetet med att utveckla utbildningen. Detta görs på såväl lärosätesnivå som på program- och kursnivå. Genom lärosätets kvalitetssäkringssystem, som ser till att det finns studentrepresentanter i alla beredande och beslutande organ, kan studenterna påverka sin utbildning. Studentrepresentanter utses av studentkåren och det framkommer i självvärderingen att det är svårt att rekrytera studenter till uppdragen. Tre studentrepresentanter i programrådet är dock arvoderade. Lärosätet har ett väl utvecklat system för kursvärderingar och återkoppling, även om formerna för återkoppling till studenter behöver ett visst förtydligande.

Lärosätet ger i självvärderingen uttryck för målsättningen att ha korta kommunikationsvägar mellan student och lärare. Intervjuunderlaget styrker att så också är fallet. För att förbättra kommunikationsflödet har man skapat dialogmöten på såväl kursnivå som programnivå, vilket bedömargruppen ser som en styrka. Lärosätet bedöms främja ett studentaktivt arbetssätt.

Studentperspektiv

Tillfredsställande

Studentperspektivet bedöms sammantaget vara tillfredsställande. Det finns också goda möjligheter för studenterna vid lärosätet att ta en aktiv roll i arbetet med att utveckla utbildningens innehåll och genomförande. Detta kan de göra dels genom det centrala kvalitetssäkringssystemet, dels genom systematiskt kvalitetsarbete på kursnivå. Dessutom har lärosätet ett studentaktivt arbetssätt som underlättas genom de korta kommunikationsvägarna mellan lärare och student. Vidare har lärosätet ett välutvecklat system för kursvärderingar och återkoppling, även om formerna för återkoppling till studenter behöver ett visst förtydligande.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)