Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Förskollärarexamen Bedömningsområde: Studentperspektiv

Hög kvalitet
Publicerad: 2019-04-15
Lärosäte: Högskolan i Halmstad
Ämne: Förskollärarexamen
Typ av granskning: Utbildningsutvärdering

Studentperspektiv

Studenten ges möjlighet att ta en aktiv roll i arbetet med att utveckla utbildningens innehåll och genomförande.

Studenterna får möjlighet till inflytande över utbildningens utformning, och många moment är studentaktiva. Även examinationsformerna är varierade för att möta studenters olika sätt att uttrycka kunskaper och färdigheter.

I programrådet medverkar ett stort antal studenter, inklusive representanter från varje termin i utbildningen. Studenterna får också möjlighet att utveckla utbildningen genom mitterminsutvärderingar och kursutvärderingar. Man har vidtagit framgångsrika åtgärder

för att öka svarsfrekvensen på dessa utvärderingar, bland annat i form av studentambassadörer som fungerar som en alternativ kanal för utvärdering och återkoppling. Andra goda exempel på studentinflytande är de systematiska mentorsamtalen och de studentdrivna programdagar som utbildningen har infört.

Studentperspektiv

Tillfredsställande

Studenterna får möjlighet till inflytande över utbildningens utformning, och många moment är studentaktiva. Åtgärder har vidtagits för att öka svarsfrekvensen på utvärderingar, bland annat genom att inrätta studentambassadörer. Det ser bedömargruppen som ett potentiellt framgångsrikt initiativ för att öka studenternas reella inflytande.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)