Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Förskollärarexamen Bedömningsområde: Studentperspektiv

Ifrågasatt kvalitet
Publicerad: 2019-04-15
Lärosäte: Karlstads universitet
Ämne: Förskollärarexamen
Typ av granskning: Utbildningsutvärdering

Studentperspektiv

Studenten ges möjlighet att ta en aktiv roll i arbetet med att utveckla utbildningens innehåll och genomförande.

Lärosätet bedöms verka för att studenterna tar en aktiv roll i arbetet med att utveckla utbildningen. Självvärderingen och intervjuunderlaget ger konkreta exempel på hur studenters synpunkter realiseras. Ett sådant exempel är att utbildningen satte in ytterligare ett litteraturseminarium när det vid ett kursråd framkom att litteraturen inte hade bearbetats tillräckligt. Exempel av detta slag stärker studentinflytandet.

Vidare framkommer det i såväl självvärderingen som i intervjuunderlaget att det finns studentrepresentanter i alla beslutande organ. Dialogmöten hålls varje termin, och enligt intervjuerna är de ett värdefullt forum för att göra olika röster hörda. Ett gott exempel är att dekanen har månatliga möten med studentkåren. Även lärosätets lärplattform och chatt bedöms möjliggöra för studenter att ta en aktiv roll i utbildningen.

Studentperspektiv

Tillfredsställande

Enligt självvärderingen och intervjuunderlaget verkar lärosätet för att studenterna ska ta en aktiv roll i arbetet med att utveckla utbildningen, vilket styrks med konkreta exempel. Det finns studentrepresentanter i alla beslutande organ. Studenterna bedöms ha möjlighet att både göra sina röster hörda och få dem beaktade formellt och informellt.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)