Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Grundlärarexamen, inriktning förskoleklass och årskurs 1-3 Bedömningsområde: Studentperspektiv

Hög kvalitet
Publicerad: 2019-04-15
Lärosäte: Stiftelsen Högskolan i Jönköping
Ämne: Grundlärarexamen I
Typ av granskning: Utbildningsutvärdering

Studentperspektiv

Studenten ges möjlighet att ta en aktiv roll i arbetet med att utveckla utbildningens innehåll och genomförande.

Det framgår av självvärderingen och vid intervjuerna att studenterna får möjlighet att ta en aktiv roll i arbetet med att utveckla utbildningens innehåll och genomförande. Lärosätet anger att utvärderingarna sker helt genom digitaliserade och anonymiserade enkäter, som sedan kursansvarig sammanställer. Resultaten återkopplas till studenterna via lärplattformen. Resultaten ligger även till grund för kursutveckling där också studenter deltar, vilket bedömargruppen ser som positivt. En utvärdering genomförs i slutet av hela utbildningen.

Lärosätet anger att svarsfrekvensen vid utvärderingarna är låg. Enligt lärosätet kan en anledning vara att utvärderingen inte är schemalagd och enbart sker via lärplattformen, vilket man nu har planer på att ändra. Bedömargruppen ser detta som ett utvecklingsområde eftersom studentutvärderingar är viktiga för utbildningens utveckling. Studenterna har formella möjligheter till inflytande i programråd och centrala organ, men lärosätet uppger att det är svårt att få studenter att engagera sig. Bedömningen är trots allt att målet uppfylls i och med att studenterna får möjlighet att ta en aktiv roll.

Studentperspektiv

Tillfredsställande

Lärosätet erbjuder studenterna goda möjligheter att medverka i utbildningens kvalitets- och utvecklingsarbete. Studenterna har formella möjligheter att påverka genom programråd och centrala organ men studenterna kan även påverka genom utvärderingar på kurs- och programnivå. Bedömargruppen konstaterar att studentrepresentationen överlag är låg, men att det finns möjlighet för studenterna att delta. Därför bedöms målet som uppfyllt.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)