Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Grundlärarexamen, inriktning årskurs 4-6 Bedömningsområde: Studentperspektiv

Ifrågasatt kvalitet
Publicerad: 2019-04-15
Lärosäte: Stockholms universitet
Ämne: Grundlärarexamen II
Typ av granskning: Utbildningsutvärdering

Studentperspektiv

Studenten ges möjlighet att ta en aktiv roll i arbetet med att utveckla utbildningens innehåll och genomförande.

Det formella inflytandet för lärarstudenterna på institutionen sker genom att de får möjlighet att aktivt delta i arbetet med att utveckla utbildningens innehåll och genomförande. Student¿erna är representerade i institutionsstyrelsen, programrådet, beredande organ samt i utvär¿deringar på kurs- och programnivå.

I självvärderingen beskriver också lärosätet strukturer för det informella studentinflytandet, såsom möjligheten att kommunicera om kurser och utbildningen som helhet med studie¿vägledare, studierektor och program¿ansvarig. Ett gott exempel på lärosätets ambition att säkerställa kvalitet i utbildningen är att varje kurs ska genomföra en "mitt i kursen-värdering" så att justeringar i innehåll och upplägg kan göras under pågående kurs. Ytterligare ett exempel på hur studenterna involveras är upptakts¿dagar och intro¿duktionsdagar inför ny antagning till programmet.

Ett annat gott exempel är att studentrådet i samverkan med en institution startat en försöksverksamhet där studenter i slutet av sin utbildning stöttar nya studenter.

Lärosätet följer systematiskt upp utbildningen och säkerställer att studenternas synpunkter används i

kvalitetssäkring och utveckling av utbildningen, och lärosätet omsätter vid behov resultaten av uppföljningarna i åtgärder för kvalitetsutveckling.

Studentperspektiv

Tillfredsställande

Bedömargruppen vill framhålla de mångsidiga möjligheter som studenterna, via olika formella kommunikations- och beslutsstrukturer, har att utöva inflytande över utbildningens innehåll och genomförande. Lärosätet erbjuder dessutom studenterna ett utbud av möjligheter att utöva inflytande via olika informella kanaler. Ett gott exempel är studentrådets försöksverksamhet där studenter i slutet

av sin utbildning stöttar nya studenter.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)