Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Grundlärarexamen, inriktning fritidshem Bedömningsområde: Studentperspektiv

Hög kvalitet
Publicerad: 2019-04-15
Lärosäte: Södertörns högskola
Ämne: Grundlärarexamen III
Typ av granskning: Utbildningsutvärdering

Studentperspektiv

Studenten ges möjlighet att ta en aktiv roll i arbetet med att utveckla utbildningens innehåll och genomförande.

Det framgår av självvärderingen att studenterna får möjlighet att ta en aktiv roll i arbetet med att utveckla utbildningen. Förutom formellt inflytande via termins- och kursutvärderingar, möten med programsamordnare och mejlkontakt finns också studentrepresentanter i programrådet. Studenterna har full rösträtt och en stående punkt på dagordningen. Samtliga studenter kan nå studentrepresentanterna i programrådet via studentwebben, där det också finns debattforum för att lyfta frågor och diskutera ärenden.

I självvärderingen ser också bedömargruppen flera talande exempel på hur lärare faktiskt har hörsammat studenters önskan om direktpåverkan. Till exempel tillsatte man extraseminarier för ett område där studenterna upplevde sig ha fått för lite undervisning för att klara ett moment. Ämnet idrott har också startats efter ett initiativ från studenterna, vilket är ett exempel på lärosätets ambition att ta vara på studenternas uppslag. Ytterligare ett gott exempel är att man har etablerat gemensamma seminarier om skolsamverkan mellan fritidshem och grundlärarutbildningen med inriktning mot förskoleklass och årskurs 1-3 efter en students arbete om just detta. Det är en åtgärd som svarar mot den verklighet studenterna kommer att möta som examinerade fritidshemslärare.

Studentperspektiv

Tillfredsställande

Bedömningen är att lärosätet hanterar bedömningsområdet tillfredsställande. Studenterna får möjlighet att ta en aktiv roll i arbetet med att utveckla utbildningen genom skriftliga utvärderingar, medverkan i programråd, möten med programsamordnare samt informella kontakter. Samtliga studenter kan nå studentrepresentanterna i programrådet via studentwebben. Bedömargruppen anser att lärosätet tar väl vara på studenters synpunkter och uppslag.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)