Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Industriell ekonomi - master Bedömningsområde: Bedömningsgrund Utbildningen förbereder studenter för ett föränderligt arbetsliv.

Inte tillfredsställande
Publicerad: 2019-03-05
Lärosäte: Blekinge tekniska högskola
Typ av examen: Masterexamen
Ämne: Blekinge tekniska högskola - Industriell ekonomi
Typ av granskning: Prövning av examenstillstånd

Bedömningsgrund Utbildningen förbereder studenter för ett föränderligt arbetsliv.

Motivering: Utbildningen bedöms förbereda studenter för ett föränderligt arbetsliv.

Blekinge Tekniska Högskola profilerar sig med ett brett samarbete med näringslivet. Detta genomsyrar utbildningen via gästföreläsningar, examensarbeten i nära samarbete med näringslivet, samt studiebesök. Bilden av en utbildningsmiljö med starka kopplingar till näringsliv och offentlig verksamhet stöds av de beskrivningar av miljön som ges av studenter vid det närliggande civilingenjörsprogrammet i Industriell ekonomi.

Just för denna specifika ansökan har representanter från näringslivet inte varit med och tagit fram ansökan, men finns representerade i programrådet. Näringslivets perspektiv har täckts av högskolans personal som har tät kontakt med representanter från näringslivet. Näringslivet finns också representerat i nämnder och programutskott som har minst ett möte per termin.

Exempel på aktiviteter ihop med näringslivet är projektkurser, ledarskapscafé med representanter för företag och offentlig sektor, examensarbete samt arbetsmarknadsdagar. BTH har även gästföreläsare på kurser samt studiebesök under kurser. Ett område som lyfts fram flera gånger är den andel examensarbeten som utförs tillsammans med näringslivet (ca 85%). Näringslivsrepresentanter är också med vid presentation av examensarbeten. Det finns även årsvisa möten med några företag. Samtliga dessa aktiviteter förbereder studenterna för ett föränderligt arbetsliv.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)