Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Industriell ekonomi - master Bedömningsområde: Bedömningsgrund Utbildningen verkar för att studenterna tar en aktiv del i arbetet med att utveckla

Inte tillfredsställande
Publicerad: 2019-03-05
Lärosäte: Blekinge tekniska högskola
Typ av examen: Masterexamen
Ämne: Blekinge tekniska högskola - Industriell ekonomi
Typ av granskning: Prövning av examenstillstånd

Bedömningsgrund Utbildningen verkar för att studenterna tar en aktiv del i arbetet med att utveckla utbildningen.

Motivering: Utbildningen bedöms verka för att studenterna i en nära relation till programledning och fakultet tar en aktiv del i arbetet med att utveckla utbildningen.

Systemet för att säkerställa studentinflytande sker på högskolenivå genom aktiva kårfullmäktigevalda studentrepresentanter i högskolans utbildningsråd och utbildningsutskott. Arbetet för att säkerställa studentinflytande på utbildningsprogrammet sker genom aktiva studentrepresentanter i programutskottet som träffas en gång per termin. Studentrepresentanterna som är minst två väljs utan något formellt val. Bedömargruppen rekommenderar att valet av dessa studenter formaliseras. Programansvarig leder programutskottet och för minnesanteckningar. Dessa minnesanteckningar sprids indirekt till övriga studenter inom programmet genom de återkommande träffar mellan programansvarig och samtliga studenter som sker varje skolår.

I samband med att institutionen fattar beslut om kursplaner får studenter i programutskottet och den programspecifika utbildningsföreningen komma med förbättringsförslag. Detta gäller även de kursvärderingar som skickas ut av kursansvariga lärare till studenterna genom ett digitalt system. Dessa kursvärderingar analyseras av kursansvarig och återkopplas därefter till programansvarig. Denna återkopplingsgrad ligger på 80 %. Bedömargruppen anser att åtgärd då denna återkoppling saknas inte framkommer i ansökan. För att åstadkomma en hög svarsfrekvens från studenterna mejlas en påminnelse ut till studenterna med uppmuntran till deltagande utöver att kurser ofta inleds med att presentera de förändringar som skett utifrån föregående kursomgångs utvärdering. Programvärderingar genomförs, på liknande sätt som kursvärderingar, vartannat år för programstudenter som läser andra terminen eller senare på utbildningen. Dessa ligger delvis till grund för programmets tvååriga kvalitetsutvecklingsplaner.

Programmets utbildningsförening består av elva poster som studenterna inom utbildningen söker till. Dessa poster har ett högt söktryck. Intresse för deltagande i utbildningsföreningen skapas genom marknadsföring direkt mot kandidater och genom informationsmöten som förklarar vad studenterna kan bidra med och få ut av sitt deltagande i utbildningsföreningen. De studenter som inte får en roll i utbildningsföreningen kan ändå komma i kontakt med institution och programledning genom högskolans "öppna dörrar"-policy. Institutionen, programledningen och studenterna för kontinuerliga dialoger, vilket innebär snabba kommunikationskanaler för utbildningsutveckling och att individen kommer till tals.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)