Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Förpackningslogistik - licentiat- och doktorsexamen Bedömningsområde: Arbetsliv och samverkan

Hög kvalitet
Publicerad: 2019-04-09
Lärosäte: Lunds universitet
Typ av examen: Forskarnivå
Ämne: Produktionsteknik, arbetsvetenskap och ergonomi
Typ av granskning: Utbildningsutvärdering

Arbetsliv och samverkan

Utbildningen är utformad och genomförs på ett sådant sätt att den är användbar och utvecklar doktorandens beredskap att möta förändringar i arbetslivet såväl inom som utanför akademin.

Doktoranderna tränas för en fortsatt karriär inom universitetet genom att de får möjlighet att delta i undervisning och har möjlighet att gå kurser i pedagogik. Ett annat exempel är att de doktorander som visar intresse för en akademisk karriär kan delta i skrivandet av projektansökningar.

Doktoranderna har en naturlig koppling till arbetslivet utanför universitetet genom att alla doktorander i sina projekt samverkar med antingen näringsliv, offentlig sektor, myndigheter eller andra organisationer. De har också möjlighet att utnyttja de externa nätverk som finns knutna till handledargruppen.

I slutet av sin utbildning har doktoranden ett karriärsamtal med den avdelningsansvariga eller huvudhandledaren. Utifrån doktorandens önskemål hjälper forskargruppen doktoranden att komma vidare via kontakter eller ansöka om en tjänst vid universitetet. Under sin utbildningstid träffar doktoranderna alumner som vet vad doktorandernas utbildning innebär och jobbar med de frågor som är relevanta för utbildningen.

Arbetsliv och samverkan

Tillfredsställande

Bedömargruppen anser att utbildningen är utformad och genomförs på ett sådant sätt att den är användbar och utvecklar doktorandens beredskap att möta förändringar i arbetslivet både inom och utanför akademin. Det är positivt att det utförs karriärsamtal med doktoranderna, och att de doktorander som visar intresse för en akademisk karriär kan delta i skrivandet av projektansökningar.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)