Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Yrkeslärarexamen Bedömningsområde: Studentperspektiv

Ifrågasatt kvalitet
Publicerad: 2021-02-23
Lärosäte: Göteborgs universitet
Ämne: Yrkeslärarexamen
Typ av granskning: Utbildningsutvärdering

Bedömningsgrund: Studentperspektiv

Studenten ges möjlighet att ta en aktiv roll i arbetet med att utveckla utbildningens innehåll och genomförande.

Studenten har möjlighet till inflytande, och lärosätet ger konkreta exempel på både formellt, reglerat inflytande och informellt och individuellt inflytande. Det finns programråd för formellt inflytande, och mötesanteckningar går ut till studenterna via den lärplattform som används i utbildningen. Dessutom gör man skriftliga och muntliga kursvärderingar.

Genom att studenter är representerade i programråd och VFU-samverkansgrupp har de möjlighet att vara delaktiga i och påverka uppföljningen och utvärderingen av både kurser och programmet som helhet, och de kan medverka i planeringen av olika utvecklingsinsatser. Som en följd av studenternas synpunkter har man bland annat förändrat campusdagarnas förläggning och förändrat utseendet på lärplattformens kurssidor för att de ska vara mer enhetliga.

På lärosätet vet man att det är svårt att engagera sig för studenter som är geografiskt spridda, studerar på distans eller arbetar parallellt med studierna, och att det påverkar inflytandet. Men man har ändå sett en ökad studentrepresentation från utbildningen och hoppas att detta ska underlätta inflytandet.

Studentperspektiv

Tillfredsställande

Studenterna har möjlighet att ta en aktiv roll i arbetet med att utveckla utbildningens innehåll och genomförande, bland annat genom studentrepresentation i lärosätets programråd och i VFU-samverkansgruppen. De kan få både formellt och informellt inflytande i utbildningens genomförande. Kursvärderingar genomförs både skriftligt och muntligt. Efter synpunkter från studenter har man bland annat förändrat campusdagarnas förläggning och förändrat utseendet på lärplattformens kurssidor.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)