Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Yrkeslärarexamen Bedömningsområde: Studentperspektiv

Hög kvalitet
Publicerad: 2021-02-23
Lärosäte: Umeå universitet
Ämne: Yrkeslärarexamen
Typ av granskning: Utbildningsutvärdering

Bedömningsgrund: Studentperspektiv

Studenterna ges goda och flera möjligheter att ta en aktiv roll i arbetet med att utveckla utbildningens innehåll och genomförande

På lärosätet finns formell studentrepresentation i beredande och beslutande organ. Studenterna har möjlighet till både formellt och informellt inflytande i arbetet med att utveckla utbildningens innehåll och genomförande.

Alla kurser utvärderas både skriftligt och muntligt, och resultaten sätts samman till en helhet där även mer informella synpunkter kan vävas in. Analyserade utvärderingsresultat blir underlag för förändringar i utbildningen. Ett konkret exempel gäller en kursmodul om statistik som studenterna uppfattade som intressant men inte särskilt relevant i förhållande till yrket. Där ändrade man examinationsuppgiften så att den inriktades på offentlig skolstatistik, vilket ökade relevansen.

Ett generellt utvecklingsområde som bedömargruppen har noterat är att ytterligare stärka möjligheten till studentinflytande utifrån de specifika förutsättningarna på yrkeslärarprogrammet, där studenterna har olika bakgrund och många studerar på deltid etc.

Studentperspektiv

Tillfredsställande

Studenterna har flera och goda möjligheter att ta en aktiv roll i arbetet med att utveckla utbildningens innehåll och genomförande, både formellt och informellt. På en lärosätesövergripande nivå finns formell studentrepresentation i beredande och beslutande organ. Skriftliga och muntliga kursvärderingar genomförs i alla utbildningens kurser. Analyserade utvärderingsresultat blir underlag för förändringar i utbildningen.

Ett generellt utvecklingsområde är att ytterligare stärka möjligheten till studentinflytande utifrån de specifika förutsättningarna på yrkeslärarprogrammet med deltidsstudier, varierande bakgrund etc.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)