Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Kemi med inriktning organisk kemi - licentiat- och doktorsexamen Bedömningsområde: Arbetsliv och samverkan

Ifrågasatt kvalitet
Publicerad: 2021-11-23
Lärosäte: Chalmers tekniska högskola
Typ av examen: Forskarnivå
Ämne: Organisk kemi - licentiat- och doktorsexamen
Typ av granskning: Utbildningsutvärdering

Arbetsliv och samverkan

Utbildningen är utformad och genomförs på sådant sätt att den är användbar och utvecklar doktorandens beredskap att möta förändringar i arbetslivet, både inom och utanför akademin.

Forskarutbildningen är nära knuten till samhällsutmaningar genom externfinansierade projekt om hållbar utveckling. Det finns etablerade samarbeten med företag, och alumner håller kontakten i forskningsfrågor. Samverkan med samhället sker även genom ett institutionsråd för kemi och kemiteknik, vilket bedömargruppen tycker är ett utmärkt sätt att säkerställa att handledarnas individuella kontakter sprids till andra på institutionen. Alumner används ibland som gästföreläsare och på karriäraktiviteter, men organiserad alumnverksamhet finns inte på plats.

Lärosätets kurspaket i Generic and transferrable skills är ett utmärkt verktyg för att säkerställa att doktoranderna uppnår generiska kunskaper. En kurs i karriärplanering har nyligen gjorts obligatorisk, men omnämns inte specifikt i den allmänna studieplanen.

Doktoranderna har obligatorisk institutionstjänstgöring, som huvudsakligen utförs inom undervisning på grundläggande och avancerad nivå. Utbildningen innehåller flera obligatoriska moment för att säkerställa doktorandernas förmåga att ge populärvetenskapliga presentationer, vilket bedömargruppen tycker är utmärkt.

Andelen doktoranderna i organisk kemi som deltar i utåtriktade evenemang och industrikontakter framgår inte.

Arbetsliv och samverkan

tillfredsställande.

Lärosätet har väl utvecklade strategier för att möta detta mål. Utbildningen är nära knuten till samhällsutmaningar och industri, med flera möjligheter till samverkan med det omgivande samhället.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)