Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Kemi med inriktning organisk kemi - licentiat- och doktorsexamen Bedömningsområde: Arbetsliv och samverkan

Ifrågasatt kvalitet
Publicerad: 2021-11-23
Lärosäte: Linköpings universitet
Typ av examen: Forskarnivå
Ämne: Organisk kemi - licentiat- och doktorsexamen
Typ av granskning: Utbildningsutvärdering

Arbetsliv och samverkan

Utbildningen är utformad och genomförs på sådant sätt att den är användbar och utvecklar doktorandens beredskap att möta förändringar i arbetslivet, både inom och utanför akademin.

Forskningen på lärosätet är tillämpad och bedrivs i stor utsträckning i stora tvärvetenskapliga projekt med både nationellt och internationellt samarbete. Det finns goda förutsättningar för doktoranderna att bygga nätverk och kontakter inför ett kommande arbetsliv. Lärosätet organiserar en arbetsmarknadsdag och erbjuder valbara doktorandkurser inom områdena entreprenörskap och ledarskap.

Institutionen har flera adjungerade lärare och goda alumnkontakter, och organiserar karriärseminarier med alumner. Karriärsamtal genomförs vid uppföljning av den individuella studieplanen. Doktorander kan medverka i populärvetenskaplig kommunikation till det omgivande samhället genom Populärvetenskapliga veckan och Pop Up Expo, men det framgår inte hur stor andel av doktoranderna i organisk kemi som deltar i utåtriktade evenemang och industrikontakter.

Sammantaget anser bedömargruppen att utbildningen är väl utformad för detta bedömningsområde.

Arbetsliv och samverkan

Tillfredsställande

Utbildningen är utformad för att ge goda förutsättningar för samverkan och arbetsliv. Den starkt interdisciplinära forskningen med stora samarbetsprojekt med industri och myndigheter ger doktoranderna goda nätverk och insyn i framtida karriärmöjligheter.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)