Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Organisk kemi - licentiat- och doktorsexamen Bedömningsområde: Arbetsliv och samverkan

Hög kvalitet
Publicerad: 2021-11-23
Lärosäte: Stockholms universitet
Typ av examen: Forskarnivå
Ämne: Organisk kemi - licentiat- och doktorsexamen
Typ av granskning: Utbildningsutvärdering

Arbetsliv och samverkan

Utbildningen är utformad och genomförs på sådant sätt att den är användbar och utvecklar doktorandens beredskap att möta förändringar i arbetslivet, både inom och utanför akademin.

Från självvärderingen framkommer att lärosätet bedömer att de färdigheter och förmågor som doktoranderna får under forskarutbildningen i organisk kemi resulterar i att de som examineras är väl rustade för att möta arbetslivet inom och utanför akademin. Exempel på det är avhandlingsarbete, forskarutbildningskurser, undervisning och regelbunden planering och uppföljning av den individuella studieplanen. Bedömargruppen är av samma åsikt.

Karriärutvecklande kurser saknas för närvarande, men vid intervjuerna framkom att sådana kommer att starta under våren 2021. För närvarande har man dock inte en organiserad alumnverksamhet; det senaste mötet hölls för 5 år sedan. Vid intervjuerna framkom att man planerar att starta alumnverksamheten så snart de rådande pandemirestriktionerna avslutas, vilket bedömargruppen ser som ett viktigt initiativ.

I självvärderingen diskuteras att industrisamarbetena vid lärosätet inte ger alla doktorander möjlighet till kontakt med företagen, och därför planerar lärosätet en seminarieserie där alumner och representanter för myndigheter och industripartner bjuds in för att hålla föredrag. Bedömargruppen ser detta som ett lovvärt initiativ.

Vid intervjun med den övergripande ledningen framkom att man planerar att starta alumnverksamheten så snart de rådande pandemirestriktionerna avslutas. Bedömargruppen anser att utbildningen utvecklar doktorandens beredskap att möta förändringar i arbetslivet, inom och utanför akademin.

Arbetsliv och samverkan

Bedömargruppen anser att de färdigheter och förmågor som doktoranderna får under forskarutbildningen i organisk kemi vid lärosätet resulterar i att de som examineras är väl rustade för att möta arbetslivet inom och utanför akademin. Arbetet med att stärka alumnverksamheten är initierat.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)