Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Specialistsjuksköterskeexamen - Ambulanssjukvård Bedömningsområde: Studentperspektiv

Hög kvalitet
Publicerad: 2023-03-09
Lärosäte: Högskolan i Borås
Ämne: Specialistsjuksköterskeexamen - Ambulanssjukvård
Typ av granskning: Utbildningsutvärdering

Bedömningsgrund: Studentperspektiv

Studenten ges möjlighet att ta en aktiv roll i arbetet med att utveckla utbildningens innehåll och genomförande.

Vid lärosätet får studenterna enligt bedömargruppen möjlighet att ta en aktiv roll i arbetet med att utveckla utbildningens innehåll och genomförande. Av självvärderingen framgår att studentinflytandet regleras i utbildnings- och kursplaner. Studenterna informeras vid utbildningens start att de har möjlighet till representation i olika grupper, till exempel lärosätets beredande och beslutande organ. Kurs- och programutvärderingar genomförs enligt enhetliga rutiner för utbildning på grundnivå och avancerad nivå. Resultaten av utvärderingarna görs publika via lärosätets webbplats. Kursrapporter återkopplas till studenterna vid efterföljande kurstillfälle.

Lärosätet har svårt att engagera programstudenter i beredande och beslutande organ. Från självvärderingen och intervjun framgår att studenternas bristande engagemang kan bero på att de inte är medlemmar i studentkåren, att de bor i andra delar av Sverige eller deras familjesituation. För att ta tillvara studenternas åsikter om utbildningen genomförs förutom den skriftliga kursvärderingen även en muntlig utvärdering i relation till varje moment av varje kurs. Utbildningen utvärderas också i sin helhet när studenterna har genomfört hela utbildningen.

Bedömargruppen anser att studenterna får möjlighet att genom både skriftliga och muntliga kursvärderingar påverka utbildningens innehåll och medverka till dess utveckling. Det finns tydliga strukturer för hur och var studenterna kan göra sina röster hörda. Lärosätet påvisar i sin självvärdering förändringar som gjorts utifrån studenters utvärderingar, vilket enligt bedömargruppen tyder på att studenterna har inflytande.

Studentperspektiv

Tillfredsställande

Bedömargruppen gör den sammantagna bedömningen att studenterna får möjlighet att genom både skriftliga och muntliga kursvärderingar påverka utbildningens innehåll och medverka till dess utveckling. Det finns tydliga strukturer för hur och var studenterna kan göra sina röster hörda och studenterna informeras om den möjligheten vid utbildningens start. Lärosätet påvisar i sin självvärdering förändringar som gjorts utifrån studenternas utvärderingar, vilket enligt bedömargruppen tyder på att studenterna har inflytande.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)