Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Specialistsjuksköterskeexamen - Distriktssköterska Bedömningsområde: Arbetsliv och samverkan

Hög kvalitet
Publicerad: 2023-03-10
Lärosäte: Högskolan Dalarna
Ämne: Specialistsjuksköterskeexamen - Distriktssköterska
Typ av granskning: Utbildningsutvärdering

Bedömningsgrund: Arbetsliv och samverkan

Utbildningen är utformad och genomförs på sådant sätt att den är användbar och utvecklar studentens beredskap att möta förändringar i arbetslivet. Relevant samverkan sker med det omgivande samhället.

Lärosätet samverkar med omgivande samhället på varierande sätt. Region Dalarna och lärosätet har en samverkansgrupp och ett VFU-råd där frågor kring programmet diskuteras. Programrådet ger möjlighet att diskutera förändringar i arbetslivet. Lärosätet har dessutom ett nära samarbete med länets fjorton kommuner. Programmet ges på distans och det innebär att lärosätet även samverkar med övriga regioner i landet. Enskilda avtal skrivs för varje student vid VFU utanför region Dalarna. Programmet har 18 högskolepoäng VFU, vilket bedömargruppen anser är föredömligt. Det som i dagsläget saknas är möjligheten till VFU inom hemsjukvård, men enligt intervjun så arbetar lärosätet aktivt för att lösa det. Lärosätet har en klinisk lektor kopplad till programmet, vilket är positivt.

Bedömargruppen anser utbildningen är utformad och genomförs på ett sådant sätt att den är användbar och utvecklar studenternas beredskap att möta förändringar i arbetslivet. Samverkan med omgivande samhälle är gott.

· Bedömargruppen har identifierat följande goda exempel: Programmet har 18 högskolepoäng VFU.

Arbetsliv och samverkan

Tillfredsställande

Lärosätet samverkar med omgivande samhället på varierande sätt. Region Dalarna och lärosätet har en samverkansgrupp och ett VFU-råd där frågor kring programmet diskuteras. Programrådet ger möjlighet att diskutera förändringar i arbetslivet. Lärosätet har dessutom ett nära samarbete med länets fjorton kommuner. Programmet ges på distans och det innebär att lärosätet även samverkar med övriga regioner i landet.

Bedömargruppen anser att lärosätet bör arbeta aktivt för att säkerställa att studenterna även får möjlighet till VFU inom hemsjukvård.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)