Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Specialistsjuksköterskeexamen - Distriktssköterska Bedömningsområde: Studentperspektiv

Hög kvalitet
Publicerad: 2023-03-10
Lärosäte: Högskolan Kristianstad
Ämne: Specialistsjuksköterskeexamen - Distriktssköterska
Typ av granskning: Utbildningsutvärdering

Bedömningsgrund: Studentperspektiv

Studenten ges möjlighet att ta en aktiv roll i arbetet med att utveckla utbildningens innehåll och genomförande.

Studenterna som läser specialistsjuksköterskeutbildningen med inriktning distriktssköterska får möjlighet, och bjuds in, att ta en aktiv roll i arbetet med att utveckla utbildningens innehåll och genomförande. Justeringar i kurserna görs i realtid utifrån de svar som kommer in i kursvärderingar, något bedömargruppen ser positivt på. Generellt finns studenterna representerade på olika nivåer på högskolan, som t ex Högskolestyrelsen, Fakultetsnämnden, kursplaneutskottet och vid intervjuer för nyanställningar, dock ingen från distriktssköterskeprogrammet i nuläget. Studenterna arvoderas för sin medverkan. Kursträffar via zoom erbjuds för att ge studenterna möjlighet att ställa frågor om kurs och delprov. Under pandemin har det varit betydelsefullt att tillsammans med studenterna säkerställa utbildningens kvalitet när till exempel campus varit stängt. En utmaning är att få ett kontinuerligt studentdeltagande i programråden. Där har två studenter deltagit, och lärosätet hade gärna sett att de var fler, både bland de som utbildar sig nu och de som tagit examen.

· Bedömargruppen har identifierat följande goda exempel: Hög svarsfrekvens på den digitala kursvärderingen.

· Studenterna upplever att lärarna är engagerade, lätta att få kontakt med och främjar öppen kommunikation, enligt program-, och kursutvärderingar.

· Bedömargruppen har identifierat följande utvecklingsområden: Att få ett kontinuerligt studentdeltagande från specialistutbildningen med inriktning mot distriktssköterska i programråden.

Studentperspektiv

Tillfredsställande

Bedömningsområdet bedöms som tillfredsställande eftersom studenter finns representerade på olika nivåer inom lärosätet. Dock är det en utmaning och ett utvecklingsområde för lärosätet att engagera studenter inom specialistutbildningen med inriktning mot distriktsköterska i dessa beredande och beslutande organ. Digital tillgänglighet har varit betydelsefull för studenterna under pandemin och de underlättar att fylla i kurs- och programutvärderingar.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)