Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Specialistsjuksköterskeexamen - Distriktssköterska Bedömningsområde: Studentperspektiv

Hög kvalitet
Publicerad: 2023-03-10
Lärosäte: Karlstads universitet
Ämne: Specialistsjuksköterskeexamen - Distriktssköterska
Typ av granskning: Utbildningsutvärdering

Bedömningsgrund: Studentperspektiv

Studenten ges möjlighet att ta en aktiv roll i arbetet med att utveckla utbildningens innehåll och genomförande.

Bedömargruppen anser att studentperspektivet inom utbildningen är tillfredställande. Goda förutsättningar finns på plats på lärosätet för att kunna ge studenterna en möjlighet att delta i och påverka utformningen och genomförandet av utbildningen. Kursvärderingar genomförs av examinatorn eller den kursansvariga efter genomgången kurs. Muntliga utvärderingar genomförs kontinuerligt. Återrapportering sker vid olika träffar och på lärplattformen Canvas. Svarsfrekvensen på kursvärderingarna anges vara låg.

Programmet har ett programråd som leds av programledare och där minst tre studenter ingår. Programrådets uppgift är att behandla kursanalyser, föreslå åtgärder till berörd studierektor vid behov, behandla förslag till kursplaner inför beslut i utbildningsutskottet vid behov, behandla programanalyser och alumnrapporter, diskutera programmets kursstruktur och föreslå förändringar samt diskutera förslag till utbildningsplaner.

Programmet genomförs främst digitalt, vilket ger en flexibilitet för studenterna. Digital undervisning har visat sig fungera tillfredsställande, men det har varit svårt att rekrytera studenter till programrådet. Bedömargruppen ställer sig frågande till om det är något i det digitala mötet mellan studenter och lärare som kan gå förlorat med tanke på den digitala undervisningen. Intervjuerna bekräftade bedömargruppens positiva bild av programmet i sin helhet.

Sammanfattningsvis anser bedömargruppen att studenterna får möjlighet att ta en aktiv roll i arbetet med att utveckla utbildningens innehåll och genomförande. Framtidens utbildning kommer troligtvis vara mer digital och flexibel än vad den är i dag, så här lärosätet ett försprång som kan utvecklas vidare.

Studentperspektiv

Tillfredsställande

Bedömargruppen anser att studenterna får möjlighet att ta en aktiv roll i arbetet med att utveckla utbildningens innehåll och genomförande. Det är inte alltid studenterna väljer att delta i programmets programråd, men de får möjlighet att vara med och utveckla utbildningens innehåll och genomförande. Intervjuerna stärkte bedömningen att programmet ger studenterna möjlighet att ta en aktiv roll i arbetet med att utveckla utbildningens innehåll och genomförande. Utbildningen genomförs i huvudsak digitalt och bedömargruppen tror att den erfarenheten kan vara till stor nytta för lärosätet i framtiden.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)