Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Specialistsjuksköterskeexamen - Distriktssköterska Bedömningsområde: Arbetsliv och samverkan

Ifrågasatt kvalitet
Publicerad: 2023-03-10
Lärosäte: Mittuniversitetet
Ämne: Specialistsjuksköterskeexamen - Distriktssköterska
Typ av granskning: Utbildningsutvärdering

Bedömningsgrund: Arbetsliv och samverkan

Utbildningen är utformad och genomförs på sådant sätt att den är användbar och utvecklar studentens beredskap att möta förändringar i arbetslivet. Relevant samverkan sker med det omgivande samhället.

Utbildningen är utformad och genomförs på ett sådant sätt att den är användbar och utvecklar studenternas beredskap att möta förändringar i arbetslivet. Relevant samverkan sker med det omgivande samhället. Bedömningen baseras på självvärderingen och intervjuerna, där det framkommer att lärosätet samverkar med kommunen, regionen och den privata sektorn samt har regelbundna möten för att säkerställa utbildningens kvalitet mot förändringarna som sker i verksamheterna. Lokala och regionala samverkansgrupper samt sjukvårdsregionala utbildningsgruppen, med representanter från lärosätet, kommunerna och regionen, samverkar om VFU-platser och planering av kommande utbildningar.

Utbildningen förbereder studenterna för ett föränderligt arbetsliv och hela människan i olika situationer - från det lilla barnet till den åldrande människan. Exempel på hur det uppfylls är genom de lärande och examinerande moment i kurser där studenterna får möjlighet att träna sin interkulturella och interprofessionella kompetens. En styrka är den kommande satsningen på att involvera externa nationella och internationella föreläsare, för att ge studenterna beredskap att arbeta på en global arbetsmarknad. Vid intervjuerna framkommer också att studenterna får möjlighet att ta del av de interna doktorandernas resultat från forskningsprojekt inom nära vård och e-hälsa.

Arbetsliv och samverkan

Tillfredsställande

Bedömargruppen anser att utbildningen är utformad och genomförs på ett sådant sätt att den är användbar och utvecklar studenternas beredskap att möta förändringar i arbetslivet, samt att relevant samverkan sker med det omgivande samhället. Exempel på hur det uppfylls är genom de lärande och examinerande moment i kurser där studenterna får möjlighet att träna sin interkulturella och interprofessionella kompetens. En styrka är den kommande satsningen på att involvera nationella och internationella externa föreläsare, för att ge studenterna beredskap att arbeta på en global arbetsmarknad.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)