Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Specialistsjuksköterskeexamen - Ambulanssjukvård Bedömningsområde: Studentperspektiv

Hög kvalitet
Publicerad: 2023-03-09
Lärosäte: Linnéuniversitetet
Ämne: Specialistsjuksköterskeexamen - Ambulanssjukvård
Typ av granskning: Utbildningsutvärdering

Bedömningsgrund: Studentperspektiv

Studenten ges möjlighet att ta en aktiv roll i arbetet med att utveckla utbildningens innehåll och genomförande.

Studentinflytande är enligt självvärderingen ett prioriterat utvecklingsområde vid lärosätet. Studenterna har möjlighet att ta en aktiv roll genom att delta i beslutande och beredande organ, och det finns tydliga rutiner för att rekrytera, utse, introducera och arvodera studentrepresentanter. Studenterna har representanter i fakultetsstyrelsen och dess beredande organ liksom i programrådet. Utöver det har de inflytande genom att besvara Linnébarometern, alumnenkäter, kurs- och programvärderingar samt genom muntlig återkoppling under pågående kurser med den kursansvariga eller undervisande lärare. Ett gott exempel är utbildningsdialogen, ett övergripande forum för universitets- och fakultetsledningen, där studentkåren har en stående punkt vid varje dialogmöte.

Studenterna erbjuds formella kursvärderingar, vars sammanställning sedan görs tillgängliga för studenterna. De åtgärder som lärosätet genomför redovisas vid kursstart för nästkommande studentgrupp. Självvärderingen ger konkreta exempel på att studenternas synpunkter förverkligas. Exempelvis har digital information skapats för studenthälsan och studie- och karriärvägledningen.

Bedömargruppen gör den sammantagna bedömningen att studenterna har möjlighet att påverka och medverka till utbildningens utveckling och förbättring genom plats i beredande organ, kursvärderingar och direktkontakt med lärare. Lärosätet säkerställer därmed studenternas medverkan och inflytande.

Studentperspektiv

Tillfredsställande

Vid lärosätet får studenterna möjlighet att ta en aktiv roll, formellt och informellt. Det formella studentinflytandet innebär en möjlighet för studenterna att bli invalda i beslutande och beredande organ. Studenterna kan också ha en aktiv roll i kursutvecklingen med hjälp av kursvärderingar. Det informella studentinflytandet sker i form av muntlig återkoppling under pågående kurs med den kursansvariga eller undervisande läraren. Bedömargruppen gör den sammantagna bedömningen att lärosätet därmed säkerställer studenternas möjlighet till medverkan och inflytande.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)