Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Specialistsjuksköterskeexamen - Psykiatrisk vård Bedömningsområde: Arbetsliv och samverkan

Ifrågasatt kvalitet
Publicerad: 2023-03-09
Lärosäte: Malmö universitet
Ämne: Specialistsjuksköterskeexamen - Psykiatrisk vård
Typ av granskning: Utbildningsutvärdering

Bedömningsgrund: Arbetsliv och samverkan

Utbildningen är utformad och genomförs på sådant sätt att den är användbar och utvecklar studentens beredskap att möta förändringar i arbetslivet. Relevant samverkan sker med det omgivande samhället.

Bedömargruppen anser att lärosätet har visat att utbildningens innehåll och struktur utformas i dialog med olika intressenter och att studenterna förvärvar kunskap och färdigheter som är tillämpbara i olika och föränderliga sammanhang. Lärosätet redogör i självvärderingen för en samverkan med relevans för utbildningen, till exempel så kallade institutionsråd där funktioner från Region Skåne och Malmö stad deltar och delar kunskap om aktuella skeenden och förändringar inom respektive organisation. Lärosätet deltar också i ett samarbete med andra lärosäten dit avnämare för olika utbildningar bjuds in för att samverka i frågor om bland annat verksamhetsförlagd utbildning. Bedömargruppen anser att en viktig del i att förbereda studenterna för arbetslivet är att tydliggöra den psykiatriska omvårdnaden som specialistsjuksköterskans självständiga kompetensområde. Bedömargruppen ser en styrka i att lärosätet har en klinisk lektor med specialistkompetens inom psykiatrisk vård. Bedömargruppen rekommenderar lärosätet att även framledes säkerställa lösningar där lärare kombinerar uppdrag inom akademi och klinik.

Bedömargruppen anser att utbildningen utformas och genomförs så att den är användbar och utvecklar studenternas beredskap för ett arbetsliv i förändring. Bedömargruppen anser även att lärosätet har strukturer för en relevant samverkan med det omgivande samhället, till exempel regionen och kommunerna samt andra lärosäten.

Arbetsliv och samverkan

Tillfredsställande

Utifrån självvärderingen och intervjuerna konstaterar bedömargruppen att utbildningen är användbar och utvecklar studenternas beredskap att möta förändringar i arbetslivet. Lärosätet har strukturer och forum för samverkan med det omgivande samhället. Bedömargruppen rekommenderar lärosätet att även framledes säkerställa lösningar där lärare kombinerar uppdrag inom akademi och klinik.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)