Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Specialistsjuksköterskeexamen - Psykiatrisk vård Bedömningsområde: Studentperspektiv

Ifrågasatt kvalitet
Publicerad: 2023-03-09
Lärosäte: Malmö universitet
Ämne: Specialistsjuksköterskeexamen - Psykiatrisk vård
Typ av granskning: Utbildningsutvärdering

Bedömningsgrund: Studentperspektiv

Studenten ges möjlighet att ta en aktiv roll i arbetet med att utveckla utbildningens innehåll och genomförande.

Utifrån självvärderingen och lärosätesintervjun konstaterar bedömargruppen att det finns strukturer och former för studentinflytande och delaktighet. Studenternas synpunkter hämtas in genom kursvärderingar som ligger till grund för kursrapporten som i sin tur är underlag för kursutveckling, samt genom regelbundna så kallade kursforum. Kursvärderingarna återkopplas till och diskuteras med studenterna. Förbättringsförslag som framkommer på kursforum men som lärosätet bedömer är svåra eller kräver längre planeringshorisont för att genomföras dokumenterar lärosätet i kursrapporten som sedan finns tillgänglig för studenterna.

I en enkät som lärosätet genomfört framkom att en majoritet av studenterna uppger att de vill ha mer inflytande. Utifrån intervjun med lärosätet ser bedömargruppen tecken på att det bland studenterna finns en bristande tillit till att kritik och förslag välkomnas och resulterar i faktiska förändringar. Bedömargruppen rekommenderar att lärosätet undersöker omfattningen av den bristen på tillit och vid behov genomför åtgärder. Lärosätet framför i självvärderingen och under intervjun att studenternas förslag på förbättringar beaktas, men att de inte alltid är möjliga att tillgodose.

Studentperspektiv

Tillfredsställande

Lärosätet har strukturer och former för studentinflytande och delaktighet. Bedömargruppen noterar att en majoritet av studenter uppger att de vill ha mer inflytande och rekommenderar lärosätet att undersöka omfattningen av studenternas önskemål, och vid behov genomföra åtgärder för att öka studenternas tillit till möjligheten att påverka.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)