Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Specialistsjuksköterskeexamen - Psykiatrisk vård Bedömningsområde: Arbetsliv och samverkan

Ifrågasatt kvalitet
Publicerad: 2023-03-09
Lärosäte: Röda Korsets högskola
Ämne: Specialistsjuksköterskeexamen - Psykiatrisk vård
Typ av granskning: Utbildningsutvärdering

Bedömningsgrund: Arbetsliv och samverkan

Utbildningen är utformad och genomförs på sådant sätt att den är användbar och utvecklar studentens beredskap att möta förändringar i arbetslivet. Relevant samverkan sker med det omgivande samhället.

Utifrån självvärderingen konstaterar bedömargruppen att det finns omfattande kontakter mellan lärare i utbildningen och vårdverksamheter. I självvärderingen framkommer att lärosätet samarbetar med Region Stockholm och de privata vårdaktörer som har avtal med Region Stockholm. Samarbetet är enligt lärosätet ett exempel på hur utbildningen utformas och genomförs så att den är användbar och utvecklar studentens beredskap att möta förändringar i arbetslivet. Denna beredskap stärks även av utbildningens fokus på jämställdhet och globala förhållanden, liksom genom att utbildningen genom verksamhetsintegrerat lärande och verksamhetsförlagd utbildning ställer krav på studenterna att löpande förena teoretisk kunskap med praktiska färdigheter.

Sammanfattningsvis bedömer bedömargruppen att utbildningen är användbar och utvecklar studentens beredskap att möta förändringar i arbetslivet, samt att relevant samverkan sker med det omgivande samhället.

Arbetsliv och samverkan

Tillfredsställande

Utbildningen är användbar och utvecklar studenternas beredskap att möta förändringar i arbetslivet, samt att relevant samverkan sker med det omgivande samhället. Bedömargruppen konstaterar att det finns omfattande kontakter mellan lärarna i utbildningen och vårdverksamheterna. Lärosätet samarbetar med Region Stockholm och de privata vårdaktörer som har avtal med Region Stockholm.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)