Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Specialistsjuksköterskeexamen - Psykiatrisk vård Bedömningsområde: Studentperspektiv

Ifrågasatt kvalitet
Publicerad: 2023-03-09
Lärosäte: Röda Korsets högskola
Ämne: Specialistsjuksköterskeexamen - Psykiatrisk vård
Typ av granskning: Utbildningsutvärdering

Bedömningsgrund: Studentperspektiv

Studenten ges möjlighet att ta en aktiv roll i arbetet med att utveckla utbildningens innehåll och genomförande.

Bedömargruppen konstaterar, utifrån självvärderingen, att strukturer och rutiner för studentdelaktighet finns och att studenterna är representerade i centrala organ. Utbildningens studenter finns representerade i ett programråd som är gemensamt för samtliga specialistinriktningar vid lärosätet. Som det beskrivs i självvärderingen och framkom under intervjun sker det kontinuerligt informella kontakter mellan lärare och studenter. Ett utvecklingsområde som lärosätet identifierar är det låga engagemanget från studenterna. Bedömargruppen delar bedömningen att det delvis kan förklaras av att studenterna läser på halvfart och i regel kombinerar studier med arbete. Bedömargruppen ser positivt på ambitionen att underlätta deltagande i forum för inflytande och att utveckla alternativa former för utvärdering.

Sammanfattningsvis anser bedömargruppen att lärosätet erbjuder studenterna möjlighet att påverka utbildningens innehåll och genomförande.

Studentperspektiv

Tillfredsställande

Bedömargruppen konstaterar att strukturer och rutiner för studentdelaktighet finns och att studenterna är representerade i centrala organ.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)