Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Specialistsjuksköterskeexamen - Psykiatrisk vård Bedömningsområde: Studentperspektiv

Hög kvalitet
Publicerad: 2023-03-09
Lärosäte: Marie Cederschiöld högskola
Ämne: Specialistsjuksköterskeexamen - Psykiatrisk vård
Typ av granskning: Utbildningsutvärdering

Bedömningsgrund: Studentperspektiv

Studenten ges möjlighet att ta en aktiv roll i arbetet med att utveckla utbildningens innehåll och genomförande.

I självvärderingen framkommer bland annat att studenter finns representerade på alla nivåer inom högskolan, att lärosätet arvoderar studentrepresentanter i beredande och beslutande organ på övergripande nivå och att lärosätet arrangerar utbildningar för studentrepresentanter. Vid institutionen för den aktuella utbildningen arrangeras studentråd några gånger per år, där studenter i ett mindre formellt sammanhang kan framföra synpunkter till institutionsledningen. Bedömargruppen ser positivt på de här övergripande förutsättningarna.

Under intervjun redogjorde lärosätet för mer utbildningsnära frågor, till exempel utmaningar med att rekrytera studentrepresentanter till olika organ. Orsakerna är till exempel att studenterna har olika studietakt och ofta arbetar kliniskt vid sidan av studierna. Lärosätet planerar att genomföra åtgärder som nya former för studentinflytande, både digitala och fysiska sådana. Lärosätet genomför regelbundet enkätundersökningar med samtliga studenter om deras uppfattningar om utbildningarna och studentinflytandets organisering. Kurs- och programvärderingarna är också en möjlighet för studenterna att bidra till arbetet med att utveckla utbildningen.

Bedömargruppen anser att lärosätet arbetar aktivt med att ge studenterna möjlighet att ta en aktiv roll i arbetet med att utveckla utbildningens innehåll och genomförande.

Studentperspektiv

Tillfredsställande

Bedömargruppen anser att lärosätets studenter får goda möjligheter att vara representerade i beslutande och rådgivande organ. Utöver de mer formella, övergripande förutsättningarna sker löpande kontakter mellan studenterna och institutionsledningen för den aktuella utbildningen. Lärosätet har identifierat utmaningar och planerar att genomföra åtgärder för att hantera dem, till exempel nya mötesformer. Kursvärderingar av varierade slag används och resultaten återkopplas till studenterna. Bedömargruppen anser att lärosätet arbetar aktivt för ett väl fungerande studentinflytande.

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)