Tillbaka till granskningar Spara som favorit

Nationalekonomi - licentiat- och doktorsexamen Bedömningsområde: Doktoranders perspektiv

Hög kvalitet
Publicerad: 2018-05-02
Lärosäte: Linköpings universitet
Typ av examen: Forskarnivå
Ämne: Nationalekonomi
Typ av granskning: Utbildningsutvärdering

Doktoranders perspektiv

Utbildningen verkar för att doktoranderna tar en aktiv del i arbetet med att utveckla utbildningen och lärprocesser.

Doktoranderna är representerade i flera beslutsfattande organ, och deras synpunkter tas tillvara vid handledning, medarbetarsamtal, regelbundna möten på avdelningen och i doktorandundersökningar. Det förekommer också uppföljning av den psykosociala miljön för samtliga doktorander vid lärosätet genom företagshälsovården, och denna ger möjlighet till reflektioner kring svårigheter som dyker upp under utbildningen.

Utbildningen följs systematiskt upp för att säkerställa att doktorandinflytandet används i kvalitetssäkring och utveckling av utbildningen. Resultaten av uppföljning omsätts vid behov i åtgärder för kvalitetsutveckling och återkoppling sker till relevanta intressenter.

Utbildningen följs systematiskt upp genom de olika kommunikationskanaler som utbildningen tillhandahåller, så som regelbundna medarbetarsamtal, doktorandrepresentation och avdelningsmöten. Resultat från LiU:s doktorandundersökning och samlade synpunkter från forskarstuderande sammanställs och redovisas under den årliga avdelningskonferensen. Återkoppling till relevanta intressenter sker bland annat genom handledningsmöten, doktorandundersökningen, månatliga avdelningsmöten och den årliga avdelningskonferensen. Genom dessa har doktoranderna, både som individer och grupp, möjlighet att påverka kvalitetssäkringen och vidareutvecklingen av utbildningen

Kontakta utvärderingsavdelningen:
Utvärderingsavdelningen (e-post)